DKKA

2020.12.21. 09:30

A ligakupában az NB I B-ben csoportját vezető Vasas vár a Kohászra

Kiütéses győzelemmel tért vissza a pályára a ligakupában hosszú kihagyás után a DKKA kézilabda-együttese, a lányok ma 16.30 órától második meccsüket játsszák a sorozatban az NB I B-ben listavezető Vasas otthonában. Ez szintén az év utolsó bajnokijára való felkészülést, illetve mindenki számára az újra formába lendülést szolgálja.

Gallai Péter

A Tempo SE ellen örömkézilabdával tért vissza a csapat – reméljük a hasonló folytatást

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

A másodosztályú Tempo SE nagyjából tíz percig tudta tartani a lépést a Kohásszal a 48–25-re megnyert mérkőzésen a C-csoportban, ahol nem is igazán az eredmény volt a lényeg, hanem az: a DKKA közel másfél hónap után, túl a koronavírus miatti két karanténon végre játszani tudott. A keret tagjai az érintettségtől függően más edzettségi állapotban vannak, ennek ellenére örömkézilabdát láthattunk tőlük, amit Vágó Attila vezetőedző is megerősített.

– Ezt is kértem a csapattól, élvezzék a játékot, és a találkozó a hosszú kihagyás után jó alkalmat biztosított számunkra arra, hogy formába lendüljünk, szerencsére el is érte a célját a meccs. A visszatérés után három fellépésünk van idén, ebből a Tempót már letudtuk, ma jön a Vasas, majd december 30-án a Fradi, azaz a fokozatosság is jó. Az is cél volt, hogy tiszteljük meg az ellenfelet azzal, hogy végig hajtjuk a hatvan percet maximális hőfokon. Ezt talán a lőtt gólok száma is mutatja – mondta Vágó Attila.

A szakvezető hozzátette, mindenkinek tudott játéklehetőséget adni, a ligakupa pont arra lett kitalálva, hogy a fiatalok pályára léphessenek. Nálunk az ifjúsági csapatból Galkó Laura és Matucza Gabriella is bemutatkozatott a felnőttek között tétmérkőzésen. Mindketten jól játszottak, gólokat is lőttek. A sok elmaradt találkozó miatt nagyon feszített lesz a Kohász januári programja, bíznak benne, most már elkerülik őket a balszerencsés események, sérülések, betegségek.

A Tempo SE ellen örömkézilabdával tért vissza a csapat – reméljük a hasonló folytatást
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Vágó Attila a lányok különböző edzettségi állapotára utalva megjegyezte, volt, hogy nem ő cserélt, hanem a játékos szólt, nem bír többet.

– Kollégáimat kértem, ha bárkinél látjuk, hogy elfárad, légszomja van, azonnal hozzuk le. Ennyi kihagyás után jó, hogy nem egyből a nagyon erős Fradi ellen kell visszatérni, ahol a játékosok többsége az Európa-bajnokságról érkezve formában van. Ezért a Vasas elleni mérkőzésen is lehet egy kicsit gyakorolni, újraépíteni a csapatot. Mivel ennyire sűrű lesz a menetrend, karácsonyra hazamehetnek a lányok, de otthonra is kapnak programot. Szerdán még edzünk és vasárnap pedig már újra folytatjuk a munkát, hiszen nagyon sok feladat áll előttünk – tette hozzá.

Ami a mai ellenfelet illeti, a Vasas tíz meccsből tizet nyerve vezeti az NB I B keleti csoportját, és a ligakupában is hibátlan. Eddig kétszer verték a Pénzügyőrt, egyszer a Tempo SE-t. Azaz a DKKA-ra ma már nehezebb feladat vár, mint az előző körben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában