Helyi sport

A Mezőfalva, a Nagykarácsony és a Rácalmás is győzelemmel nyitott a téli műfüves labdarúgó-bajnokság vasárnapi első fordulójában. Az Előszállás döntetlennel, az Adony, a Baracs és a Kulcs vereséggel térhetett haza a nap végén. A vesztesek közül azért senki nem dőlt a kardjába, hiszen ezek csak a felkészülési szakasz edzőmeccsei. Annak viszont kitűnőek.
Az utánpótlás jégkorong-­bajnokságokban az alapszakasz végéhez közelednek, vagy értek a csapatok. Az utánpótlás „kirakata” a junior korosztály (U21), amely az Erste-ligás DAB közvetlen utánpótlását jelenti. De az egy korosztállyal alattuk küzdő ifjúságiak (U18) sincsenek már nagyon messze attól, hogy a felnőttek között bizonyíthassanak.
Azon játékosokat előtérbe helyezve, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, magabiztos sikerrel kilencedik bajnoki találkozóját is megnyerte szombaton Győrben a DFVE női vízilabda-együttese.
Meglepetéseket hozott szombaton az év első kötött-, szabadfogású és női birkózó válogatóversenye a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA), ahol több versenyző súlycsoportot váltva tudta borítani a papírformát.