DKKA

2021.04.09. 20:36

Örökségét megőrizni és ápolni

A kisapostagi jachtkikötőben pénteken délután végső búcsút vettek Bába Mihálytól, a dunaújvárosi sportélet legendás alakjától, aki harmincöt éven keresztül dolgozott a női kézilabdázók mellett, és a magyar válogatott szakmai stábjának is tagja volt korábban.

Gallai Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

kisapostag A járványügyi előírások miatt szűk körben megtartott esemény szomorú és nem kívánt alkalmat adott arra, hogy a Dunaferr BL-győztes csapatának tagjait újra együtt láthassuk. Sajnos most a régi szép emlékek vidám felidézése helyett könnyes szemmel és Bába Mihály arcképével díszített sállal a nyakukban. Eljött a sikercsapat trénere, Zsiga Gyula is, aki jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás-fejlesztési igazgatója. Megtörten állt a család mögött a DKKA együttese és szakmai stábja is, hiszen Misike – nem nagyon volt ember, aki Mihálynak hívta volna – az ő életük része, minden titkok tudója, amolyan pótapa volt a lányok számára.

Képviselték magukat a dunaújvárosi sportegyesületek jelenlegi, korábbi vezetői, tagjai, hiszen Bába Mihály a kézilabda mellett a legnagyobb szurkolója volt a helyi kluboknak.

Siklós Erik, a Dunaújvárosi Kohász KA kommunikációs vezetője emlékezett a klub képviseletében
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr egyik emblematikus játékosa, Ferling Bernadett, aki számtalan nagy sikert, közte a BL-győzelmet is együtt élte át Bába Mihállyal búcsúüzenetében elmondta, bízik benne, hogy ez csak formalitás, és pontosan tudta, tudja, mit jelentett nekik.

– Nélküled már soha semmi nem lesz ugyanolyan, nemcsak a helyi kézilabdázásban, de Dunaújvárosban sem. Órákon keresztül lehetne emlegetni és sorolni, mennyire fontos voltál közösségünknek. Vajon tudja-e mindenki, hogy mi a titok, amit meg akartak fejteni, a sikerek titka, annak, hogy miért szeretett is kézilabdázni, aki valaha csak megfordult ebben a csapatban, miért büszkeség a mai napig ide tartozni? Miként lehet egy ilyen kis városban mindent megnyerni, hogy eredménytől függetlenül itt tradíciók, barátság, családias közeg uralkodik és a küzdelem. Az egyesületért, a túlélésért. Te voltál a titok, te magad, és pont neked nem sikerült a túlélés. Pedig azt hittük, hogy mindig itt leszel nekünk... Te formáltál minket, alakítottad a játékosaidat harcossá, győztessé, igaz baráttá, jobb emberré – mondta.

A beszédek után a Duna közepén zárult a búcsúztatás

Kiemelte, Misi példája, maga a tanítás, halálában is adott útravalót, életével, tetteivel, lelkével bizonyítja, igenis lehet jónak lenni. Mert ő az volt, a legjobb emberek egyike, akivel valaha szerencséjük volt dolgozni, szinte együtt élni.

– Igyekszünk úgy élni tovább, hogy emlékednek tisztelegjünk, téged soha el ne feledjünk, örökké emlékezzünk egy igazi jó emberre, barátra, csapattársra – emelte ki.

A DKKA nevében Siklós Erik kommunikációs vezető szólalt fel. Azzal kezdte, ha valakit túl a hatvanöt éven 18-20 éves lányok Misikének szólítanak, Misikeként tisztelik, szeretik, akkor az illető férfiember valami nagy titoknak a tudója.

– Igaz, neked alapvetően mindegy volt, hogy kiről van szó, mit sportol, egyáltalán sportol-e, Te segíteni szerettél, jobbá tenni mindent, amihez egy kis közöd volt. Ezt az őszinte jobbító szándékot, a tiszta szívet, a lelkiismeretes, gondoskodó, megbízható barátot, társat, gyóntatót, tanácsadót, jóembert találták meg benned mindazok, akik az elmúlt több mint ötven évben a közeledbe kerültek. Mindig segíteni próbáltál, gyógyítani testet és lelket egyszerre, türelemmel, alázattal és elkötelezetten szolgálni – mondta.

Elhangzott, a kézilabda melletti masszőrségből 35 éven át tartó szerelem lett. Legendákkal, világklasszisokkal, mesteredzőkkel, nagy hatalmú sportvezetőkkel dolgozott együtt, élt meg felejthetetlen sikereket.

A BL-győztes csapat tagjai szintén eljöttek, így Kocsis Erzsébet (b2) is

– Mindenki jött és ment, az állandóságot, a biztonságot, a dunaújvárosi szívet, a Kohász-lelket te jelentetted, te vitted tovább, adtad át csapatról csapatra generációkon keresztül. Megszállott voltál, mint a legnagyobbak. Megszállottan szeretted a kézilabdát, a sportot, a Kohászt, Dunaújvárost, a szakmádat. Az igazi lokálpatrióta, a hűség példaképe szobrát rólad lehet megmintázni. Drága Bába Mihály! Misi! Leírhatatlan a fájdalom, amit a váratlan, tragikus távozásod okoz. Mérhetetlen gyász uralja a szívünket, feldolgozhatatlannak tűnik az elvesztésed. Azt szokták mondani, nincs pótolhatatlan ember. De mi tudjuk, hogy te a kivételek egyike vagy. A lelked, szellemiséged mindig itt lesz velünk. A ránk hagyott tanításaidat, örökségedet csak együtt, klubként, csapatként tudjuk méltón megőrizni és még nagyon sokáig ápolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában