DKKA

2021.04.08. 21:32

A visszavágót is meg szeretné nyerni a DKKA

A kézilabda-ligakupa negyeddöntőjének szombati, dunaújvárosi visszavágóját hétgólos előnyből várja a DKKA együttese, a lányok 13 órától játszanak majd a Mosonmagyaróvár ellen. Az ellenfél nincs jó formában, a Kohász után két bajnokiján is kikapott, sorozatban ötödször.

Gallai Péter

20210127 Dunaújváros Dunaújvárosi KKA - MTK Budapest női kézilabda A képen: SZABADOS GRÉTA IMOLA (22) BULATH ANITA (20) Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Laczkó Izabella

Miután tíz nap alatt négy találkozót játszott a csapat – Győr, Fradi, Boglári Akadémia-SZISE a bajnokságban, Mosonmagyaróvár a ligakupában –, az utolsóra, a balatonboglárira elfogyott az együttes, aminek kétgólos vereség lett a vége. – Nagyon sajnáljuk ezt az eredményt, de sportolókról, emberekről van szó, akik olykor hibáznak, elfáradnak, és nem tudnak minden meccsen ugyanúgy teljesíteni, mintha robotok lennének. Utána volt pár nap pihenő, amit mindenki a családdal tölthetett, de a hét elején elkezdtük a munkát, célkeresztben a ligakupa visszavágójával. Hazai pályán is győzni szeretnénk, nem számolgatunk, ezt a találkozót is meg akarjuk nyerni – mondta Vágó Attila vezetőedző.

Bulath Anitáék jó helyzetből várják a visszavágót
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nyilván az sem könnyítette meg a helyzetet, hogy Bába Mihály halála eleinte sokkolta a csapatot, de utána próbáltak már a feladatokra összpontosítani. A Mosonmagyaróvár elleni első meccsen lehetett érezni azt, hogy ezt próbálták átfordítani daccá, harcossággá, és csak azért is Misiért küzdenek, ami sikerült.

– Azonban amitől most egy kicsit félek, hogy Misi temetése ma lesz, másnap pedig a mérkőzés. Nehogy újra feltépve a sebeket, ismét letargikus állapotba kerüljünk. Mert ezt már nem bírnánk el. Mennünk kell tovább, figyelni a feladatokra, Misi emlékét örökké megőrizni, de a meccsekre kell koncentrálni, érte is harcolva – tette hozzá.

A héten a DKKA-nak nincs bajnoki összecsapása, ellenben a többiek játszottak szombaton és szerdán. Eredmények: Vác – Mosonmagyar 30–27, Békéscsaba – FTC 23–41, MTK – Kisvárda 37–35, Békéscsaba – MTK 31–32, Szombathely – DVSC 20–32, Kisvárda – Vác 30–31, Mosonmagyaróvár – Alba Fehérvár 25–28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában