DKKA

2021.01.29. 20:37

Ki akarják használni a lendületüket Vácott is

A hétközi bravúros győzelem után újabb nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdázói, akik szombaton 14.15 órától a nemzetközi porondon, az Európa-ligában is érdekelt Vác ellen televíziós mérkőzésen (M4 Sport+) lépnek pályára.

Gallai Péter

Fotó: LI

– Lendületben vagyunk, ezt már ki lehet mondani, és azt is, hogy győzelmi szériában a ligakupa-sikerek, Magyar Kupa és a legutóbbi bajnoki győzelem után. Erre a hétre két pontot kértem a lányoktól, ezt szerdán az MTK ellen sikerült megvalósítanunk, de evés közben jön meg az étvágy. Nyilván a Vác a találkozó esélyese, ezzel tisztában vagyunk, nagyon erős csapatról van szó, stabilan ott vannak a nemzetközi kupában. Viszont mi is mindent meg fogunk tenni azért, hogy ezt a jó szériát, amiben most vagyunk, azt tovább nyújtsuk – mondta a találkozó előtt Vágó Attila vezetőedző.

Nick Viktóriáék ismét teher nélkül játszhatnak
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Szalai Babett hozzátette, túl sok idő nem volt a felkészülésre a szerdai meccs után, volt rá két napjuk. Ennek ellenére szeretnék megszerezni ezt a két pontot is, amiért mindent megtesznek.

Ami az ellenfelet illeti, hét győzelemmel és öt vereséggel a hetedik helyen állnak a bajnoki tabellán, de a hat pontos Kohásznál két találkozóval többet játszottak. Az előző három mérkőzésüket a DKKA riválisait – sorrendben Érd, Békéscsaba, Szombathely – legyőzve megnyerték. Igaz, a legutóbbit csak az utolsó percekben tudták a maguk javára fordítani. Legeredményesebb játékosuk a junior világ- és Európa-bajnok, a felnőtt nemzeti csapattal a 2020-as Eb-n szerepelt Kácsor Gréta, aki tizenkét találkozón ötvenhárom találatot szerzett.

Fertőzött az edző

A Zvezda Zvenyigorod elleni Európa-liga-győzelem után január 17-én ért haza a Vác, ezt követően a küldöttség minden tagján koronavírustesztet végeztek. Ezek közül egy, Szilágyi Zoltán vezetőedzőé pozitív lett. A klubhonlap beszámolója szerint valószínűleg utazás közben kapta el a vírust, enyhébb tünetei is voltak, így 10 napra karanténba került. Így a dán Herning-Ikast ellen elveszített El-meccsen és a szombathelyi bajnokin Németh András szakmai igazgató helyettesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában