DKKA

2020.12.15. 20:40

Örömjátékkal és közel félszáz góllal tértek vissza a pályára

Közel másfél hónap szünet után kedden este ismét tétmérkőzést játszott a Dunaújvárosi Kohász KA együttese, a lányok a ligakupában az NB I/B-s Tempo SE-t fogadták és arattak ellenük kiütéses győzelmet.

Gallai Péter

Pár percig tudták csak tartani a lépést a vendégek Fotók: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros

Az Európa-bajnokság miatt az NB I most szünetel, azonban az alacsonyabb osztályú csapatokat is felvonultató ligakupa nem. A DKKA ebbe a sorozatba is nevezett, azonban itt is halasztania kellett meccseit koronavírus-fertőzés miatt. Kedden viszont már pályára lépett Vágó Attila csapata a C-csoportban.

A szabályok szerint itt légiósok nem szerepelhetnek – különböző okok miatt rájuk amúgy sem számíthatna most a klub –, és a különleges helyzet miatt ezeket a találkozókat a kétszer is karanténba kerülő teljes csapat formába hozására is használni kell most. Hiszen a játékosok teljesen más erőállapotban vannak, így az edzésterhelés sem volt azonos számukra.

A meccs elején a lelkes vendégek még tudták tartani a lépést a Kohásszal, a 12. percben 6–5 volt az állás.

Innentől kezdve a „bemelegedett” hazaiak védekezése és kapusteljesítménye feljavult, a támadások rendre ültek, így tíz perc után már 19–10-re nőtt az előny. A hátralévő időben hosszú gólképtelenség jellemezte a vendégeket, Bulathék gyors és könnyű találatok révén tovább nyitották az ollót a szünetre.

Vágó Attila a térfélcsere után is folyamatosan forgatta csapatát, a csereként érkező fiatalok is nagy elánnal játszottak, látszott, mindenki ki volt már éhezve egy tétmérkőzésre.

A Kohász az utolsó pillanatig komolyan vette a meccset

A hatalmas különbség ellenére sem eresztettek le a lányok, komolyan vették a meccset, vetődtek a kipattanókra, bátran bevállalták az egy az egy elleni betöréseket és cseleket, a labdaszerzés után pedig gyors kontrákat vezettek.

A folytatásban hétfőn a Vasas otthonában következik a következő ligakupa-meccs, december 30-án pedig az FTC elleni hazai NB I-es találkozó.

Pár percig tudták csak tartani a lépést a vendégek
Fotók: SzZsE

A mérkőzés jegyzőkönyve

DKKA – Tempo SE 48–25 (24–11)

DKKA: Hlogyik – Mihály 3, Barján 5, Bulath 4 (1), Nick 4, Ferenczy 4, Szalai 7. Csere: Wéninger (kapus), Matucza 2, Kazai 4, Fodor 3, Galkó 1, Horváth 1, Moutsogianni, Schatzl 5, Román 5 (2). Vezetőedző: Vágó Attila.

Tempo SE: Fritz – Vereszky, Szalai 5, Krenner 2, Pácz 5, Petrovszki 3 (1), Fodor 1. Csere: Rigó, Kovács 2, Jefcsák, Barna, Kiss 3 (3), Hutvágner 4. Vezetőedző: Csenki Csilla.


Öten visszakapták sportorvosijukat

A mérkőzés előtti gyorstesztelésen dr. Úr Viktor és Bulath Anita

Az előírásoknak megfelelően, a korábban megfertőződött játékosok, akiknek nem voltak tüneteik, ők is csak óvatosan, fokozatos terheléssel kezdhették újra az edzéseket. Majd komoly egészségügyi vizsgálatokon – a többi között kardiológiain – kell átesni ahhoz, hogy valaki visszakapja bevont sportorvosi engedélyét. A DKKA hét játékosa ezen eredményekkel hétfőn jelentkezett a sportorvosnál, közülük öten újra játszhatnak, ketten még elővigyázatosságból nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában