Hírösszefoglaló

2023.12.14. 21:00

Ezek voltak a csütörtök legfontosabb hírei – 2023. december 14.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

Rumini a Bartók színpadán kalandozik a Firkin zenéjére

Fotó: Laczkó Izabella

A zseniális hókiflit az asztalra!

Nyakunkon a karácsony, amikor is sok családnál felvetődik a kérdés, mi is legyen az ünnepi menü.

Rumini a Bartók színpadán kalandozik a Firkin zenéjére

Az évad egyik jelentős sikerekre számot tartó bemutatóját tartják pénteken este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Berg Judit nagy sikerű kötete, a Rumini Tükör-szigeten című darab színpadi adaptációját láthatja a közönség családi musical formájában a Firkin zenekar zenéjére.

Az év legjobbjai – három dunaújvárosi nyertessel

A DKSE tornásza Kovács Zsófia, a DFVE válogatott vízilabdázója Garda Krisztina, illetve a Starthu-Teo Kft. Egyesület motorcsónakosa, Horváth Attila is az év legjobbja lett a szakági szövetségek hagyományos, év végi szavazásán.

A vár udvarán gyűlnek össze gyertyagyújtása a dunaföldváriak

Amennyire ismerjük a helyi embereket, bármilyen időjárás esetén ismét benépesül a Dunaföldvári vár udvara advent harmadik vasárnapján, december 17-én.

Manófaktúra és gyertyagyújtás Előszálláson

Az előszállási hétvégi programok már szombaton megkezdődnek.

A falukarácsony előtt még a Barátságházban lobban fel a harmadik gyertya lángja

Daruszentmiklóson a harmadik gyertya meggyújtására ismét Barátságházban kerül sor, december 17-én, vasárnap.

Advent varázsa a Fogyatékosok Ápoló-gondozó otthonában

„A Karácsony Mindenkié!” elnevezésű jótékonysági akció sajtótájékoztatójára invitálta a DLSZ említett csoportja a média képviselőit, ahol ezúttal a kedvezményezettek nagy része, valamint Kecskés Rózsa a Jószolgálati Otthon Közalapítvány igazgatója, Gózon-Erdélyi Henriett a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. Kuratórium elnöke, és Csepelyi Anna a Gondozóház vezetője is megjelent a szervezőkkel együtt.

Egyesítették erőiket a térség polgárőrei

Hét település polgárőr szervezete kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy immáron hivatalos formában is tovább erősíthessék a közbiztonsági szolgálatot és segítsék egymás munkásságát.

Nagyatádi vereséggel zárták az NB II-es évet

Az NB II-es felnőtt női kézilabda-bajnokság E-csoportjában a DKKA korosztályos együttese az idei utolsó mérkőzését a negyedik helyezett Nagyatád otthonában játszotta.

„Van zsákodban minden jó”: az Esőcseppekért Alapítvány ünnepi programra készül

December 16-án a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban, a harmadik emeleti nagyteremben tartja az Esőcseppekért Alapítvány Mikulásváró rendezvényét.

Kína ellen két fontos mérkőzés, három hét múlva kezdődik az Eb

A januári Európa-bajnokságra készülő, hat DFVE-játékost a soraiban tudó magyar női vízilabda-válogatott a közös edzések mellett szombaton, illetve vasárnap két edzőmérkőzést játszik Kínával. Szombaton Egerben 18 órakor, vasárnap a Komjádiban 14 óra 45-kor csap össze a két válogatott.

Az ünnepi időszakban is a közösségért — A Hankook Tire karácsonyi adománya

A Hankook évek óta szoros kapcsolatban áll a Útkeresés Segítő Szolgálattal, amelynek célja a dunaújvárosi és a környékbeli hátrányos helyzetű családok, gyermekek megsegítése.

Távozik a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója

Kórházigazgatók kinevezéseit vonták vissza szerdán – tájékoztatta a Belügyminisztérium az MTI-t. Közöttük van dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója is.

Harminc éve a színpadon, sokadszorra Dunaújvárosban

Már jó pár évtized óta a december, a karácsonyvárás el sem képzelhető Rákász Gergely koncertorgonista fellépése nélkül. Így lesz ez az idén is, most sem marad ki a győri művész koncertsorozatából Dunaújváros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában