Szakembereknek és érintett gyerekeknek

2023.12.14. 09:00

„Van zsákodban minden jó": az Esőcseppekért Alapítvány ünnepi programra készül

December 16-án a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban, a harmadik emeleti nagyteremben tartja az Esőcseppekért Alapítvány Mikulásváró rendezvényét.

Török Tímea

Mikulás ilusztráció

A rendezvény két részből áll: szól az SNI-s (speciális nevelésű igényű) gyermeket nevelő, érintett családokról, és megszólítja a szakembereket, szülőket is az. 

A felnőtteknek szánt programra az alapítvány megnyerte előadónak Az autista vagyok elnevezésű YouTube csatorna egyik alapítóját, szereplőjét, Fekete Gy. Viktort. SNI-s témában kevés képzési lehetőség, hiteles tudásanyag férhető hozzá, ezért van nagy jelentősége az érdeklődő szülőknek, pedagógusoknak, és segítőszervezetek szakemberei számára, hogy az alapítvány felkérte és elhozta a helyi közösségnek a szakértőt.

Fekete Gy. Viktort Asperger-szindrómával vizsgálták, majd, ADHD diagnózist kapott. Grafikus, marketinges és lelkipásztori munkatárs végzettségű. Autizmus tapasztalati szakértőként és érdekvédőként szerepelt tévé- és rádióműsorokban, újságinterjúban. Szintén részt vállalt a Velünk beszélj, ne rólunk című könyvben és a 25 tehetséges ember története kiadványban, valamint a Tabukról tabuk nélkül című díjnyertes dokumentumfilm sorozatban. Az Élet sűrűjében elnevezéssel monodrámát írt gyermekkori élményei alapján. December 16-án a dunaújvárosi közönség teheti fel kérdéseit tabuk nélkül. 

A gyermekeknek szánt programra csak érintett családokat várnak, ebben a programrészben több meglepetés mellett fellép majd Lui a bűvész is. Az előadás után az érintett gyerekek egy másik teremben (307-es) gyerekfelügyelet mellett szórakozhatnak tovább, amíg a szülők és szakemberek zavartalanul beszélgethetnek Viktorral „tabutémákról” is. Fekete Gy. Viktor előadását bárki — aki érdeklődik a téma iránt — megtekintheti. 

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat az eseményen regisztrációval jelezzék. Hiszen a terem berendezésén túl meglepetésekkel is szeretnének készülni az alapítvány munkatársai a gyerekeknek. Regisztrálni az alapítvány Facebook oldalára küldött üzenetben lehet (létszám megjelöléssel). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában