Huszonöt kórházi vezető kinevezését vonták vissza

2023.12.14. 07:09

Távozik a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója

Kórházigazgatók kinevezéseit vonták vissza szerdán – tájékoztatta a Belügyminisztérium az MTI-t. Közöttük van dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója is.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31- i hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket. Mint ismeretes Orbán Viktor miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter javaslatára – már korábban november 30-i hatállyal felmentette Jenei Zoltánt az országos kórház-főigazgatói tisztségéből. Így a megbízott országos kórház-főigazgató vonta vissza – a belügyminiszter döntésével egyidejűleg – tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését – tették hozzá.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

Az érintett vezetők végzettségüknek megfelelő munkakörben történő tovább foglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el – áll a Belügyminisztérium közleményében.

Távozik vezető beosztásából dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója is, aki  az idén szintén betöltötte a 65. életévét.

Információnk szerint 2024. január elsejétől az új főigazgató kinevezéséig az intézmény vezetését a kórház orvosigazgatója dr. Kővágó Levente látja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában