Vízilabda

2023.12.14. 08:30

Kína ellen két fontos mérkőzés, három hét múlva kezdődik az Eb

A januári Európa-bajnokságra készülő, hat DFVE-játékost a soraiban tudó magyar nőivízilabda-válogatott a közös edzések mellett szombaton, illetve vasárnap két edzőmérkőzést játszik Kínával. Szombaton Egerben 18 órakor, vasárnap a Komjádiban 14 óra 45-kor csap össze a két válogatott.

Gallai Péter

A dunaújvárosi különítmény: Garda Krisztina, Szabó Nikolett, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Dobi Dorina és Maczkó Lilla

Forrás: DFVE

A jelenleg huszonhármas keretben a dunaújvárosi klubból Dobi Dorina, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Szabó Nikolett, Maczkó Lilla és Mahieu Geraldine dolgozik azért, hogy az Eb-re utazó, tizenöt tagú csapatban is ott lehessen.

A Mihók Attila és Cseh Sándor irányította csapat a meccsek előtt több napon át közösen készül a kínaiakkal. A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint eredetileg egy kupát rendeztek volna a hétvégén, azonban az elmarad, viszont az ázsiaiak  éppen azt tervezték, hogy Európában edzőtáboroznak, így sikerült tető alá hozni ezt a programot.

A válogatott eddig vagy egymás között kétkapuzott, vagy férfiak ellen gyakorolt. Ezért örül Mihók Attila, hogy egy női válogatott ellen is le tudják mérni, egyénileg ki milyen állapotban van. A szakvezetők Kínával szemben minden olyat szeretnének lemodellezni, amit eddig gyakoroltak, és ezek a visszajelzések roppant fontosak lesznek a saját elképzeléseikkel kapcsolatban.

 

Mihók Attila
Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

A vasárnapi meccs után két szabadnapot kap az együttes, majd még három napig edzenek az ünnep előtt. A tervek szerint karácsony után Spanyolországba utazik a nemzeti csapat, ahol hivatalos edzőmérkőzéseket szeretnének játszani a hazaiakkal.

Mint ismert, a kontinenstornát nem Izraelben rendezik meg, a hölgyeknél a beugró Hollandia lett. Az Eb-t január 5-én kezdi a csapat, az első csoportmeccset Görögországgal vívják, majd január 6-án Hollandia, január 7-én pedig Horvátország következik. Úgy szerezhet olimpiai kvótát a válogatott, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában