Családi musical

2023.12.14. 19:49

Rumini a Bartók színpadán kalandozik a Firkin zenéjére (képgalériával)

Az évad egyik jelentős sikerekre számot tartó bemutatóját tartják pénteken este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Berg Judit nagy sikerű kötete, a Rumini Tükör-szigeten című darab színpadi adaptációját láthatja a közönség családi musical formájában a Firkin zenekar zenéjére.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Berg Judit nagyon is megválogatja, ki és hogyan állíthatja színpadra sikerkönyveit. Ezen kiváltságosok közé tartozik Őze Áron és rajta keresztül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza is. Ráadásul egészen különleges bemutatóra készülnek, hiszen Péter János, az ír kocsmapunkot játszó Firkin zenekar vezetője önmaga jelentkezett, hogy együttesével szívesen írna zenét a gyerekek kedvencének színpadi változatához. Az ötlet remekül bevált, a kalózmuzsika kiválóan illeszkedik a hajón szolgáló főhős kalandjaihoz. Garajszki Margit rendezésében Árva Nóra ráadásul egy nagyon impozáns, varázslatos látványvilágot álmodott meg mindehhez. Dunaveczki Éva kitűnően szervesülő koreográfiája csak hozzáad az élményhez, ezt a Violin Alapfokú Művészeti Iskola diákjai: Bognár Zsófia Janka, Böszörményi Csilla, Fazekas Anna Korinna, Galambos Szonja adják elő hibátlanul.

Fotó: Laczkó Izabella

A színlap a következőképpen ajánlja figyelmünkbe az előadást: „A Szélkirálynő legénysége hazafelé tart Egérvárosba, amikor egy strandolás alkalmával Sajtos Rozit megcsípi egy higanyhidra. A kezeletlen csípés végzetes, ezért a Szélkirálynő a Tükör-sziget felé veszi az irányt, hogy megszerezzék Rozi számára a szükséges ellenszert.

Fotó: Laczkó Izabella

Kiderül, hogy nem egy, hanem két sziget is van egymás mellett, ráadásul teljesen egyformák, egymás tükörképei. Milyen titkokat rejt a Tükör-vulkán? Kik azok a foncsorok? Miféle hercegre vár Vanita úrnő? Mit mutat a tükör? Jól látjuk magunkat és a másikat? Hogyan tükröződünk egymásban? Ám a legfontosabb kérdés: sikerül-e időben megszerezni az ellenszert Rozi számára vagy végérvényesen tükörszoborrá változik?

Fotó: Laczkó Izabella

A Rumini-könyvsorozatból jól ismert szereplők, Rumini, Balikó, Galléros Fecó, Sajtos Rozi, Dundi Bandi, Bojtos Benedek kapitány és az örökké morcos fedélzetmester, Negró alakja is megelevenedik a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház színpadán.”

Rumini Tükör-szigeten

Színpadra alkalmazta: Laboda Kornél
Zene: Firkin
Díszlet-, jelmeztervező: Árva Nóra
Koreográfus: Dunaveczki Éva
Korrepetitor: Tótin Katalin
Súgó: Szekeres Petra
Kellékes: Siegrist Cecília
Rendezőasszisztens: Palkó Panka
Rendező: Garajszki Margit

Szereplők:
Rumini: Vrabecz Botond
Sajtos Rozi: Holecskó Orsolya
Balikó: Jerger Balázs
Galléros Fecó: Hajnal János
Dundi Bandi: Kiss Attila
Vanita: Kecskés Tímea
Fortita: Polgár Lilla
Lunita: Kovács Vanda
Negró: Vizkeleti Zsolt
Cincogi doktor, Rombó: Gasparik Gábor
Bojtos Benedek: Szemán Béla

Közreműködnek a Violin Alapfokú Művészeti Iskola diákjai: Bognár Zsófia Janka, Böszörményi Csilla, Fazekas Anna Korinna, Galambos Szonja

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában