DKKA

2021.03.22. 20:41

Nincs fűtés, meleg víz a sportcsarnokban

Napok óta nincsen meleg víz és fűtés a sportcsarnokban, s miután a helyzet még hétfőre sem rendeződött, emiatt a szerdára kiírt DKKA – Győr kézilabda-mérkőzést már biztosan nem itt, hanem az ETO otthonában rendezik meg.

Gallai Péter

20210303 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia DKKA - Alba Fehérvár Kézilabda Club AFKC felnőtt női kézilabda mérkőzés A képen: NICK VIKTÓRIA (95) BARDI FRUZSINA (18) KAZAI ANITA (34) ŐRI ERIKA játékvezető Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Úgy tudjuk, a kazán meghibásodása miatt már napok óta ilyen körülmények uralkodnak a létesítményben, ahol a héten több mérkőzést is rendeznének.

Egynek már biztos, hogy nem a sportcsarnok lesz a házigazdája, ugyanis a Dunaújvárosi Kohász KA együttese a szerdai bajnoki találkozóját az ellenfél otthonában, Győrött rendezi meg az ottani klubvezetéssel történt egyeztetés után.

– Múlt csütörtökön romlott el a kazán, amiről értesült az önkormányzat és a DVG is. Sajnos a helyzet hétfő délelőttre sem oldódott meg, ezért a felnőttcsapat edzéseit Rácalmásra, az utánpótlásét pedig a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokába tettük át – tájékoztatta lapunkat Gurics Attila, a ­DKKA csapatmenedzsere.

Nick és Kazai szoros emberfogása – szerdán Győrben kell helytálljanak a sztárok ellen
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kijelentette, miután teljes volt a bizonytalanság, ezért nem akarták kitenni a többszörös Bajnokok Ligája-győztes Győrt egy ilyen kellemetlen és méltatlan helyzetnek, hogy addigra lesz-e meleg víz vagy éppen fűtés, ezért felcserélték a pályaválasztói jogot. Nincs lehetőség variálásra a sűrű bajnoki menetrend közepette, nekik lépni kellett valamit, és ha lehet azt mondani, ezzel sem akartak semmilyen nehézséget, kockázatot okozni a fontos feladatok előtt álló ETO-nak.

– Természetesen a mi lányaink és az ellenfél egészségét is szem előtt tartottuk, hiszen egyrészt a hideg teremben nagyobb a sérülésveszély és a megfázás kockázata is, másrészt az nem állapot, ha még fürödni sem tudnak – tette hozzá. A helyszín mellett még változott a kezdési időpont is, mégpedig 16 órára.

Gurics Attilának felvetettük, kézenfekvő megoldás lehetett volna a rácalmási sportcsarnok is, ahol már játszottak NB I.-es bajnokikat a szezon elején. – Valóban az lett volna, azonban ilyen rövid idő alatt nem tudtunk megfelelni a Magyar Kézilabda Szövetség által támasztott feltételeknek. Például a pályára ragasztott kötelező reklámelemeket sem lehetett volna legyártatni és felhelyezni ennyi idő alatt, vagy az elektronikus reklámfalat telepíteni – mondta erre.

A DKKA esetében egyelőre ezt az egy meccset érintette a műszaki hiba, ugyanis a következő találkozóik idegenben lesznek, csakúgy, mint az NB I./B-s és NB II.-es felnőttbajnokságban szereplő csapatoké.

Kérdés, a csarnokot használó többi együttesnek, a röplabdázók, a futsalosok és a DAC kézilabdázóinak mérkőzéseivel mi lesz.

Az üzemzavarral kapcsolatban ímélen és telefonon is kerestük Barta Endre alpolgármestert, de lapzártánkig nem kaptunk írásos választ, illetve visszahívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában