DKKA

2020.12.22. 21:26

A hölgyek ezúttal másra is gondoltak

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sem feledkezett el a karácsonyról, tegnap jótékonykodtak.

Agárdy Csaba

2020.12.22. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női csapata adománya a Családsegítőnek Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Nagy hagyománya van a DKKA felnőttcsapatánál annak, hogy karácsony előtt megajándékozzák egymást a csapat tagjai. Ám a játékosok idén úgy határoztak, hogy azt a pénzt, amit egymásra költöttek volna, most inkább jótékonykodásra szánják.

Amellett döntöttek, hogy az Útkeresés Segítő Szolgálatnak nyújtanak segítséget. Kétszázhatvanezer forintot gyűjtöttek össze a kézilabdás hölgyek, amit tegnap délután a Dunaújváros Sportcsarnok nagytermében adták át az intézmény vezetőjének, Mészárosné Libor Ágnesnek.

A Dunaújvárosi Kohász segítőkész női kézilabdázói. Egy vidám fotó
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Idén Bulath Anita javaslatára döntöttünk úgy, hogy nem egymásnak szerzünk örömet, hanem a rászorulóknak ajánljuk fel az általunk összegyűjtött összeget. Az lenne jó, ha minden nap tudnánk adni, de mivel a karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor még inkább fontos a segítség – fogalmazta meg Szalai Babett, a csapat egyik kulcsjátékosa. Aki azt is hozzátette, nagyon örülnek annak, hogy hozzá tudnak járulni az Útkeresés Segítő Szolgálat nyári táborához.

A Mészárosné Libor Ágnes vezette szervezet minden évben nyári táboroztatást szervez a gyerekeknek, hogy jól érezzék magukat. Viszont az idén a vírushelyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe került a szervezet. Ezért óriási öröm számukra, hogy a csapat ezzel az összeggel hozzájárul a nyári táboroztatáshoz, amivel sokkal jobb körülményeket tudnak biztosítani a résztvevők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában