DKKA

2020.11.25. 21:32

Törő legyőzte mesterét

Az alacsonyabb osztályú kézilabda-bajnokságokban szereplő, körzetünkhöz tartozó csapatok közül mindössze csak egy tudott pályára lépni az elmúlt hétvégén. A Holler UnFC rangadót nyert, és élre állt az NB II-ben.

Gallai Péter

20200926 Simontornya Holler UFC-Kiskunhalasi UKSC férfi kézilabda NB II-es bajnoki mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Törő Szabolcs, Takács Ádám, Vonya Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az már korábbról ismert, hogy a koronavírus-fertőzés, továbbá a kollégiumok és középiskolák bezárása után a DKKA NB I-es csapata mellett az NB I/B-től lefelé érintett együttesek összes mérkőzését elhalasztották az idei évre.

Az NB II-ben játszó Dunaújvárosi AC férfiegyüttesének immár második találkozója maradt el, a Mecseknádasd után szombaton a kiskunhalasi vendégjáték is. Ellenben a délnyugati csoport rangadóját megrendezték, ahol a két éllovas, a dunaújvárosi mester, Kolics János által irányított Kalocsa, és korábbi kiváló játékosa, a szintén dunaújvárosi Törő Szabolcs által edzett és több korábbi élvonalbeli játékossal megerősített dunaföldvári Holler UnFC csapott össze egymással Simontornyán (méretes csarnok hiányában itt rendezi hazai meccseit a Földvár). A szünetben 10–10 volt az állás, majd szoros végjáték után 22-20-ra a Dunaferr, a Pick Szeged és a Tatabánya korábbi kiválóságának együttese nyert.

Törő Szabolcs eddig jó irányt mutat csapatának
Fotó: Makovics Kornél

– Nagy fegyverténynek, szakmai sikernek tartom, hogy az általam igen tisztelt korábbi dunaferres mesteremet most edzőként le tudtam győzni csapatommal. Amikor megtudtam, hogy egy csoportba kerültünk Jani bácsiékkal, akkor ez elvárásom volt magam felé, boldog vagyok, hogy megvalósult. Azon túl, hogy milyen fontos volt ez a két pont, hiszen így vezetjük a csoportunkat. A védekezésünk parádés volt, nulla gólon sikerült tartani a Kalocsa két gólzsákját. Ellenben amiért bosszús voltam, hogy kihagytunk tizenhárom ziccert, különben az ötvenkilencedik percben még nem lett volna ilyen nyílt a találkozó. Vasárnap a DAC-cal játszunk Dunaújvárosban, az szintén nagyon fontos, szomszédvári csata lesz, győzni szeretnénk akkor is, hogy céljaink felé még egy lépést tehessünk – mondta lapunk érdeklődésére.

A bajnokságban a Kalocsa és a Holler áll az élen egyaránt 14 ponttal, de a földváriak egy meccsel kevesebbet játszottak. A DAC nyolc ponttal a hetedik, de két találkozónyi lemaradásban van vasárnapi riválisához képest. A zárt kapus találkozó 16 órakor kezdődik majd.

Az összevont Fejér és Komárom-Esztergom megyei bajnokságban a férfiaknál és a hölgyeknél a Rácalmás egyaránt szabadnapos volt, utóbbiaknál a DAC – Bicske meccset szintén elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában