Hírösszefoglaló

2023.12.13. 21:06

Ezek voltak a szerda legfontosabb hírei – 2023. december 13.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

A szerencse 26 millió forintot ért volna a dunaújvárosi hölgynek

Forrás: képernyőfotó

Adventi különlegességekkel az ünnep második vasárnapján

Nagyot sóhajthattak az Advent közösségi ünnepeit szervezők Fejér Vármegye déli részén, ismét igazi téli idő riogatta őket. A nehézségeket azonban legyűrték és szeretet teljessé tették ezt a vasárnapot is. Nézzük, milyen volt az ünnep Dunaföldváron.

Hullócsillag invázió lesz

Óránként akár 120 hullócsillagot is meg lehet majd számolni az év várhatóan leglátványosabb hullócsillag-záporát produkáló Geminidák meteorraj érkezésével.

Most tizennyolc másodpercen múlt

A keddi szünnap után szerdán folytatódott a divízió I/A-s junior jégkorong-világbajnokság a budapesti Tüskecsarnokban. A mieink ellenfele a tavaly a divízió I/B-t nyerő újonc, Japán volt. A magyar csapat elsődleges célja a vébén a bent maradás, amihez nagyon kellett volna egy győzelem Japán ellen. Nem sikerült.

A szerencse 26 millió forintot ért volna a dunaújvárosi hölgynek

A TV2 Szerencsekerék című műsorának keddi adásában egy dunaújvárosi hölgy, Halász Andrea is versenybe szállt az értékes nyereményekért. A játék rendkívül izgalmas fordulatot tartogatott, és mintegy 26 millió forintért kellett kitalálnia a végső feladványt.

Karácsonyfát díszítettek a kórház udvarán

Tavalyi évhez hasonlóan, kedves meglepetéssel keresték fel a Szent Pantaleon Kórházat, a Vasvári Pál Általános Iskola ötödik osztályos tanulói - adta hírül az intézmény hivatalos honlapja.

Ezúttal „csak” közel hétszáz résztvevővel — a jövő évi jubileumra emlékezetes tornával készülnek

Az idei, megszokottnál kevesebb résztvevővel rendezett Üstökös Kupa utánpótlás kézilabda torna után a jövő évi, huszadik seregszemlére nagy dobással készül a rendező Fejér Vármegyei Kézilabda Szövetség.

Jótékony köntöst öltött a Luca-napi forgatag Alapon (képgalériával)

A Luca-napi vásárnak nagy hagyományai vannak Alapon. A református egyházközség, az iskola, az óvoda és a szociális intézmény által felsorakoztatott különleges, zömében saját készítésű portékákban gyönyörködhettek a falubelieket a szombat délutáni forgatagban.

Advent második vasárnapja – az időjárás közbeszólt

Nagykarácsonyban az ünnepi szentmise rendben lezajlott. Azt követően Papp László a Nagykarácsonyi Hagyományőrző Egyesület elnöke emelkedett szólásra.

Bántalmazták és elvették értékeit egy férfinak Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik bántalmaztak egy férfit és elvették értékeit Dunaújvárosban.

Telt házas adventi ünnep

A kis falu nagy szeretettel készülődött az Advent második vasárnapjára is. A közösségi eseménynek ezúttal is a Barátságházuk adott helyszínt.

Újabb angyali sikerek

Mind az osztrák bázisú, mind a magyar bajnokságban egyaránt sikerrel zárta legutóbbi meccsét az Angels női jégkorongcsapata.

Adventi koncert jubileumi kiállítással

Szokásos, év végi, adventi koncertjét hirdette meg a Dunaújvárosi Vegyeskar december 10-én vasárnap 18 órára a város komolyzenei hangversenytermébe, az evangélikus templomba.

A műszaki pályára is jó eséllyel indulhatnak a gimiből

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete minden tanév elején megiratja a „nulladik matematika zárthelyi” dolgozatot az elsőéves hallgatókkal, hogy felmérje vele a nemrég érettségizett diákok matematikai ismereteit és képességeit. Jó helyen állunk.

Száz esztendős a magyar kereskedelmi repülés - videóval

Filmbemutatónak adott helyszínt a Budaörsi Repülőtér patinás utasforgalmi épülete december 7-én.

Szeretnék a templom műtárgyait a következő nemzedékek számára is megőrizni

Ercsi város egyik legkiemelkedőbb épülete a település szívében, a Duna fölötti magaslaton található Nagyboldogasszony Kegytemplom. Neves elődök, mint a Szapáryak, Wimpfenek utódokra hagyott öröksége, amelynek az építésében, szépítésében és megtartásában az ercsi emberek jelentős szerepet vállaltak sok áldozatos munkával.

Az ő otthonuk is Dunaföldváron van

A Pannonia Bio a korábbi évekhez hasonlóan, ismét a támogatóként fordult Dunaföldvár városához. A város polgármesteri hivatalának nagytermében rendezett ünnepségről a következőkben számolunk be.

Sok év után újra koncertezik Inna Kolesznyicsenko

Karácsonyváró koncertre várja az érdeklődőket Kolesznyicsenko Inna zongoraművész december 15-én 18 órától a Munkásművelődési Központba. Az ukrán származású pianista, a Wesley-Da Capo iskola tanára már hosszú évek óta nem állt közönség előtt, így üdítő lesz újra hallgatni érzékletes játékát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában