Térségi programajánló

2023.12.13. 09:00

Advent harmadszor

Horváth László

Fotó: Horváth László

Mezőfalván, advent harmadik vasárnapján, a megszokottól korábban 15 órakor kezdődnek az ünnepi pillanatok. Először a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban a Mezőfalvi Női Kar koncertjét hallhatjuk, majd a Piac téren Kristofory Valter plébános gondolatai következnek. Műsort adnak a Német Nemzetiségi Táncegyüttes és a Nagyközségi Nyugdíjas Klub. Gyertyát gyújtanak a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Mezőfolt foltvarró Klub, a Nagyközségi Nyugdíjas Klub és a Mezőfalvi Női Kar képviselői.

Nagyvenyimen 16 órától a Nagyvenyimi Kossuth Lajos általános Iskola tanulóinak adventi műsorát láthatjuk. Mellette jótékonysági sütivásárt tartanak. Helyszín az iskola tornaterme. A műsort követően közös gyertyagyújtás lesz a közösségi háznál.

Baracson december 17-én, advent harmadik vasárnapján ér véget az adventi programsorozat. Befejésként 16 órától a Faluházban a Baracsi Négy Vándor Óvoda és a hétpettyes Bölcsőde, a Baracsi Vadalmafa Dalkör, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola műsorával és Czuppon Péter néptáncosaival kívánnak kellemes ünnepeket. Természetesen ezúttal is lesz tea, forralt bor és zsíros kenyér.

Kisapostagon 16 órakor a Schalbert Alapítvány házánál a harmadik gyertya meggyújtásának alkalmából ünnepi köszöntőt mond Nagy Attila polgármester. A falu közösségére áldást kér Stermeczki András evangélikus lelkész. Az ünnepi hangulat aláfestéséről a Lilaakác Dalkör gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában