Balszerencsés a magyar válogatott

2023.12.13. 19:05

Most tizennyolc másodpercen múlt

A keddi szünnap után szerdán folytatódott a divízió I/A-s junior jégkorong-világbajnokság a budapesti Tüskecsarnokban. A mieink ellenfele a tavaly a divízió I/B-t nyerő újonc, Japán volt. A magyar csapat elsődleges célja a vébén a bent maradás, amihez nagyon kellett volna egy győzelem Japán ellen. Nem sikerült.

Agárdy Csaba

Ausztria után a japánoktól is kikapott Magyarország

Forrás: MJSZ / Vörös Dávid

Katasztrofálisan kezdte a mérkőzést Ladányi Balázs együttese, még három perc sem telt el, amikor már 2-0-ra vezettek az ázsiaiak. Ekkor a magyar szakvezetés kapust cserélt, Hegedüs Levente helyére Csala Patrik állt be.

A mieinket nem fogta meg a rossz kezdés, hiszen még ebben a harmadban egyenlítettek, de az utolsó percben Japán ismét megszerezte a vezetést (3-2).

A befejező játékrészben válogatottunk két gólt is szerzett, és egészen tizennyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt nyerésre állt, 4-3-ra vezetett. Ekkor azonban a japánok egy „eltévedt” korongja utat talált az amúgy remekül teljesítő Csala kapujába. Jöhetett a hosszabbítás, aminek az első támadása után a csoport újonca megszerezte a mindent eldöntő találatot.

Az nem mondhatjuk, hogy a magyar válogatott szerencsés ezen a világbajnokságon. Ausztria ellen negyvennyolc másodperc volt hátra, amikor 2-2-nál egy hasonló gólt kapott, mint tegnap Japántól, így elmaradt a hosszabbítás, és a minimum megszerezhető egy pont. Most tizennyolc másodpercre volt csapatunk a győzelemtől, ami három pontjába került. Egy olyan találkozón, ahol magyar lövés után kétszer is kifelé pattant a korong a kapufáról, míg a Japánoknak a kapufáról befelé az egyenlítő lövés.

Válogatottunk ma 19.30 órakor Dániával játszik.

Japán – Magyarország 5-4 (3-2, 0-1, 1-1, 1-0)

Magyarország: Hegedűs (Csala) – Franyó, Horváth D., Horváth B., Dobos, Mihalik – Farkas O., Deák, Simon, Farkas L., Nemes – Bajkó, Horváth A., Szabó Rácz, Csiki, Laskawy – Salamon, Ravasz, Weidemann, Makai, Heizl. Szövetségi edző: Ladányi Balázs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában