Előkelő rangsor

2023.12.13. 12:00

A műszaki pályára is jó eséllyel indulhatnak a gimiből

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete minden tanév elején megiratja a „nulladik matematika zárthelyi” dolgozatot az elsőéves hallgatókkal, hogy felmérje vele a nemrég érettségizett diákok matematikai ismereteit és képességeit. Jó helyen állunk.

Balla Tibor

Fotó: Teknős Miklós/MW

A 2023 őszén megírt zárthelyi eredményei alapján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete közzétette, hogy melyik középiskolák egykori diákjai érték el a legjobb eredményeket. 45 középiskola kapott helyet azon a listán, amit a hallgatók teljesítménye alapján állítottak össze. Az igencsak nagy múltú oktatási intézmények neveit sorakoztató felsorolásban megtalálható a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium is- írja az eduline.hu. Hogy miért fontos ez? Egyrészt azért, mert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az elmúlt években egyre több nemzetközi (világ- és európai szintű) felsőoktatási rangsorban ért el előkelő helyezést, a Műegyetem érte el a legjobb helyezést a QS öt tudományterületi rangsorában szereplő magyar egyetemek közül, hazánkban egyedülállóan a Műegyetem mérnöki, természettudományos és gazdasági szakterületen is a világ legjobb egyetemei között szerepel. Másrészt pedig még mindig él a köztudatban az az egyébként hamis kép, hogy a gimnáziumok nem a legmegfelelőbb helyek a felkészülésre, ha műszaki pályán kíván továbbtanulni a nebuló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában