Hírösszefoglaló

2023.06.05. 21:00

Ezek voltak a hétfő legfontosabb hírei – 2023. június 5.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

duol.hu

Trokán Nóra fotókiállítása

Fotó: Laczkó Izabella

Egy őrült naplójával kezdődött a szakmai seregszemle – képgalériával

Őrült koncepció, őrületesen jól működő díszlet, őrületbe kergető hangeffektek, őrült nagy koncentráció, őrült siker a Mikro fesztivál nyitó előadásán, a Bartók nagytermében.

A színésztársak intim pillanatait örökítette meg – képgalériával

Immár második alkalommal rendezi meg színházi seregszemléjét, a Mikro fesztivált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Az eseménysorozat nyitányaként – a tavalyihoz hasonlóan – a színházi világhoz kapcsolódó témájú kiállítás nyílt Trokán Nóra képeiből Mielőtt címmel vasárnap délután.

Örömteli pillanatokból idén sem volt hiány az önkéntesek hetén – képgalériákkal

Idén is egy héten keresztül csaltak mosolyt a gondozottak arcára a Jószolgálati Otthonba ellátogató önkéntesek. A már hagyományként számon tartott önkéntesek hete az otthon Bercsényi utcai gondozóházában május 30. és június 2. között tette szebbé a lakók napjait.

Múzeumi helyszínelők – apró maradványoktól a megfejtésig – képgalériával

A Magyar Régész Szövetség kezdeményezésére 2014 óta a magyar régészet napját május 26-án ünnepeljük. Az ehhez kapcsolódó figyelemfelkeltő programsorozat célja, hogy a téma iránt érdeklődők bepillanthassanak a régészet – a laikusok számára titokzatosnak tűnő – világába, olyan rendezvények keretében, amelyek tartalmas kikapcsolódást kínálnak kicsik és nagyok számára egyaránt.

Időutazás: harci játékok a dunaföldvári várban

Tanulságos időutazással várták a történelmi korokra kíváncsi látogatókat Dunaföldváron a várban, az elmúlt a hétvégén, a péntek délutáni ágyúdörrenéstől vasárnap hajnali kapuzárásig. Az idő kerekét a látnivalókkal a honfoglalás korától, a török hódoltság koráig forgatták vissza.

Almási Fesztivált tartott a Rácalmási Polgári Egyesület – képgalériával

Almási Fesztivált szervezett a Rácalmási Polgári Egyesület, s a június 3-ai, az Almási Szalonban és a vízisporttelepen egész nap sportolási és kikapcsolódási lehetőségek közül választhattak a résztvevők.

Tiszteletteljes fejhajtással emlékeztek a trianoni gyászos évfordulóra

Megemlékezésre gyűltek össze a nemzeti összetartozás napján, 2023. június 4-én Kisapostagon a Trianon-emlékműnél azok, akik szerettek volna csendes főhajtással emlékezni a 103 évvel ezelőtti békediktátumra és annak tragikus következményeire.

Két döntős szereplés az izraeli világkupán Makai Lillától

A nyolcadik helyen végzett a Dunaújvárosi KSE tornásza, Makai Lilla felemás korláton a tel-avivi világkupa szerenkénti döntőinek első, szombati versenynapján, vasárnap pedig hetedikként zárt gerendán.

Majdnem egykilós ponty volt a legnagyobb hal – képgalériával

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület gyermeknapi horgászversenyt szervezett szombaton délelőtt a dunaújvárosi Felső-öbölben, a Szabadstrandon. Mivel már nagyban folytak a Parázs-Varázs előkészületei, ezért az öböl Üdülő-sori oldalán kezdték meg az úszózó, fenekező versenyt két kategóriában.

Pupp Viktória eldöntötte: ő szerepelhet az Eb-n

Az utóbbi időszakban nagy csatát vívott egymással a DKSE tavaly korosztályos, serdülő birkózó Európa-bajnoka, Pupp Viktória és a Vasasban szereplő Munk Maja, hogy melyikőjük lehet ott a magyar válogatottban az idei kadet, U17-es kontinensbajnokságon.

Zsebkendőnyi területen is lehet szép konyhakertünk, friss paprikánk, paradicsomunk

Jankó Árpádhoz és a feleségéhez, Andreához indultam Dunaföldvárra. A célom az volt, hogy némi tudománymorzsát fölcsipegetve tőlük a kertészet világából, magam is a mestere leszek a szakmának. Azt hiszen a célom messzebb került, mint azt valaha is gondoltam.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és holnaptól már nem fog lemaradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában