Gyermeknapi horgászverseny az öbölben

2023.06.05. 09:00

Majdnem egykilós ponty volt a legnagyobb hal – képgalériával

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület gyermeknapi horgászversenyt szervezett szombaton délelőtt a dunaújvárosi Felső-öbölben, a Szabadstrandon. Mivel már nagyban folytak a Parázs-Varázs előkészületei, ezért az öböl Üdülő-sori oldalán kezdték meg az úszózó, fenekező versenyt két kategóriában.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Szabó Máté elnökségi tag elmondta, összesen 21 versenyző érezte úgy, hogy a szombat délelőtt legjobb eltöltési módja a horgászat. Ebből hat alsó tagozatos, illetve 15 felső tagozatos diák. A feltételek viszonylag egyszerűek voltak, egy bot, egy horog úszós, vagy fenekezős módszer közül választhattak. Annyi könnyítést kaptak a gyerekek, hogy a horog szabadításban, kigubancolásban, szákolásban segítséget kaphattak a szülőktől. Természetesen a díjazás itt is az össz fogott súly alapján történt, de a legnagyobb halat fogó gyermeket is díjazták. Vagyis lényegében minden résztvevőt díjaztak vásárlási utalvánnyal, illetve etető anyaggal. Az első három helyezett tárgynyereményt, Feeder botokat, spiccbotokat és kupát is hazavihetett.

 

A verseny győztesei: Az alsó tagozatosok között első helyezett Vércse Dávid Endre volt, a 2. helyen Vércse Máté André végzett,  3. helyezett pedig Kis Levente volt. A felső tagozatosoknál a dobogó legfelső fokára Vércse Ábel József állhatott, az ezüst érmet Novák István András tudhatja magáénak, míg a harmadik helyezett Magyar Balázs Marcell lett. A legnagyobb halat, egy 990 grammos pontyot a 12 éves  Novák István András fogta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában