Dunaújváros

2023.06.05. 17:30

Örömteli pillanatokból idén sem volt hiány az önkéntesek hetén – képgalériákkal

Idén is egy héten keresztül csaltak mosolyt a gondozottak arcára a Jószolgálati Otthonba ellátogató önkéntesek. A már hagyományként számon tartott önkéntesek hete az otthon Bercsényi utcai gondozóházában május 30. és június 2. között tette szebbé a lakók napjait.

Szente Patrícia

Fotó: Laczkó Izabella

Bár a programok pünkösdhétfő miatt egy nappal később kezdődtek, kedden pedig az esőfelhők tettek keresztbe a szabadtéri programoknak, a szórakozás mégis felhőtlen volt, ugyanis a hetet Suplicz Mihály zenés mókázása indította, később pedig Kárpáti Gábor énekelt a közönségnek.

Amíg a programkavalkád első napján a délutáni elfoglaltságok domináltak, szerdán délelőtt is számos eseménnyel kedveskedtek a Jószoli dolgozói a bentlakásos otthon ellátottai számára. A reggel az előző napi esőzések miatt elmaradt kutyás bemutatóval kezdődött, ennek során a Duna Dog Center Kutyaiskola bundás négylábúival ismerkedhettek a lakók. Ezután a Wesley-DaCapo művészeti iskola tehetséges növendékei adtak elő szebbnél szebb táncokat. A középiskolás diákok egyéni, páros, trió és csoportos formációban is táncoltak, a közönség nagy élvezettel figyelte az ütemre mozgó lányokat. Az előadás interaktív volt, az ellátottak maguk is táncolhattak egy keveset, mégpedig a kezükkel. A délelőtti eseményeket követően délután András atya és Krisztina hitéleti foglalkozása volt napirenden.

Ugyan a csütörtök délelőtti közös jóga Szarga Gittával sajnos elmaradt, a délutáni, Horváth Jankó által tartott fergeteges koncert azonban feldobta a hangulatot. Az idei önkéntesek hete pénteken két, remek eseménnyel zárult. Először Pálfalvi Janó mulattatta az egybegyűlteket mesékkel, versekkel és dalokkal, majd Polgár Lilla és Gasparik Gábor énekelt a Jószoli gondozottainak.

A Bercsényi utcai otthonban tehát véget ért az önkéntesek hete, a Liget közi intézményben azonban még csak most kezdődik az igazi móka. Ott ugyanis egy hét helyett egész nyáron változatos programokkal színesítik a napokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában