Dunaferr – Liberty

2024.03.07. 07:00

A termelés felfuttatásán dolgozik a Liberty Dunaújváros

A Liberty vezető tisztségviselői, Ashok Patil, a Liberty Dunaújváros integrációját irányító bizottság vezetője és Rahul Yenurkar, a Liberty Dunaújváros üzemeltetésért felelős vezetője munkavállalói levélben tájékoztatta a dolgozókat a vasmű termelése márciusi, áprilisi felfuttatásáról.

Várkonyi Zsolt

A Liberty Dunaújváros a termelés felfuttatásán dolgozik

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tájékoztató szerint már a múlt hétvégén közel 5 000 tonna import buga érkezett a dunaújvárosi kikötőbe, amelynek a gyárterületre való felszállítása folyamatban van és a gyártáshoz szükséges egyéb anyagok is rendelkezésre állnak. A meleghengerlést március 12-én tervezik elindítani és kisebb megszakításokkal márciusban közel 30 000 tonna buga hengerlését tűzték ki célul.

A márciusi 30 000 tonnás termelést követően további 48 000 tonna buga beszállításán dolgoznak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A melegen hengerelt termékek mellett a hideghengermű, a horganyzó és a profil üzem által előállított termékekre is növekvő kereslet mutatkozik, így azokat is hamarosan elindítják. A cél az, hogy a gyárat minél gyorsabban normál fordulatra pörgessék, folyamatos munkát biztosítva a munkavállalóknak és növekvő bevételt a vállalatnak.

Ezek az intézkedések, a korábban már végrehajtott költségcsökkentésekkel együtt, hozzájárulnak ahhoz, hogy az újraindítás jelentős költségét minél inkább saját forrásból tudja a LIBERTY Dunaújváros biztosítani.

A márciusi termelést követően további 48 000 tonna buga beszállításán dolgoznak, amely az áprilisi termelésük alapját képezheti. 

Ahogy azt február elején megírtuk lezárult az integrációs projekt első szakasza a Liberty Dunaújvárosnál. Mint ismeretes a Dunaferrből alakult cégek (Dunafurnace és Duna Rolling) tavaly őszi megvásárlását követően integrációs projektet hirdetett az európai acélipar meghatározó szereplője, a Liberty Steel Group. Az eltelt hónapok legfontosabb feladata az volt, hogy a Liberty Dunaújvárost integrálják a cégcsoportba. Ennek során a szervezetfejlesztési, rendszerintegrációs feladatok mellett a Liberty Steel igyekezett csökkenteni az energiafelhasználását, elvi 

megállapodást kötött kínai partnerével egy elektromos ívkemence beszerzéséről. 

Az egykori Dunaferr beillesztése a Liberty Steel nemzetközi hálózatába tavaly kezdődött, amikor a cég megnyerte az egykori Dunaferrből kivált két cégre kiírt pályázatot. Az évek óta csődközelben lévő, majd 2023-ban felszámolás alá vont Dunaferr működési és kereskedelmi folyamatait, teljes termelési, finanszírozási rendszerét korszerűsíteni kellett, és kell a továbbiakban is. A Liberty Steel célja az, hogy az elmúlt évtizedben a érdemi fejlesztések és kontroll nélkül üzemelő Dunaferrből modern, XXI. századi, a zöldacél-gyártásban meghatározó szerepet játszó céget hozzon létre. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!