Dunaferr – Liberty

2024.01.08. 14:31

A LIBERTY Dunaújváros újraindítja a hengerműveket

A LIBERTY Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója, amelynek a LIBERTY Steel Group 2023 októberétől vált tulajdonosává. A vállalat 2024-re szóló termelési programja részeként újraindította a meleg- és hideghengerművet, valamint a horganyzósort. A hengerművek a második negyedév termelési fölfutását megelőzően először a speciális vevői igények kielégítésére fókuszálnak - tájékoztatta a társaságcsoport a duol.hu-t.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ajay Aggarwal, a LIBERTY Steel Group európai elnöke elmondta: "Nagyon örülünk, hogy a dunaújvárosi hengerművek újraindultak, így folytathatjuk a magyarországi és az európai ügyfeleink számára a megszokott magas minőségű acéltermékek szállítását. Ez az első lépés a vállalat megújulásában, amely nemcsak a vállalat és alkalmazottai, hanem Dunaújváros egész közössége számára is hordoz pozitívumokat." 

Az átszervezéssel járó racionalizálás

Az újraindítás a LIBERTY Dunaújváros 100 napos programjának első állomása, amely a kapacitások folyamatosan emelkedő kihasználása mellett a hatékonyabb működéshez igazítja a vállalatot, felkészítve azt a várható piaci fellendülésre. Az optimalizálási program része az indokolatlan működési költségek csökkentése, amelynek következtében a vállalat kevesebb külső szolgáltatást vesz igénybe. Az optimális termékösszetételt úgy alakítják ki, hogy a termelési ütemterveket a várható piaci kereslethez igazítják. 

A hideghengerműben is elindult a termelés Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap achív

Megtartják az alkalmazottakat

Az átszervezési folyamat során a LIBERTY Dunaújváros megtartja alkalmazottait és a szokásos módon fizeti a béreket. Ezzel párhuzamosan - várhatóan az év első felében - átképző tanfolyamokat indítanak, hogy felkészítsék a dolgozókat a tervezett modern elektromos kemence üzemeltetésére (Mint ismeretes még 2023-ban a LIBERTY megállapodást írt alá a CISDI-vel egy 1,5 millió tonna kapacitású elektromos kemencéről, amely 80 százalékkal csökkenti az üzem közvetlen CO2-kibocsátását). 

Az integrált cégcsoport célja a karbonsemlegsség

A LIBERTY Dunaújváros a LIBERTY Steel Group része, amely vezető zöldacél (GreenSteel) gyártó, és globálisan integrált acélüzletággal rendelkezik. Ez integrálja az acélellátási terméklánc minden elemét és eszközét, a folyékony acél nyers és újrahasznosított anyagokból történő gyártásától a nagy értékű precíziós acélgyártásig. A LIBERTY 11 milliárd USD globális forgalmával több mint 20 millió tonnás teljes hengerlési kapacitással rendelkezik, több mint 200 gyártási helyszínnel világszerte, 13 országban, és mintegy 28 000 embert foglalkoztat. Az Egyesült Királyságban, a kontinentális Európában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában található kohók, acélművek és hengerművek, valamint szolgáltatási központok és forgalmazási helyszínek olyan igényes ágazatokat szolgálnak ki, mint az építőipar, az energiaipar, a repülőgépipar, az autóipar és a különféle infrastrukturális ágazatok. A LIBERTY Steel vezető szerepet tölt be a fenntartható ipari termelés kialakításában, így küldetése, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon (CN30).  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!