érmekkel gazdagodtak

2019.02.08. 00:22

Eredményesen szerepeltek a Dunaferr SE birkózói

A hónap első napján rendezték meg Mogyoródon a birkózók U23-as korosztályának kötöttfogású országos bajnokságát, amelyen közel nyolcvan sportoló lépett szőnyegre.

Gallai Péter

A Dunaferr Sportegyesület négy versenyzővel képviseltette magát ezen a megmérettetésen, és Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint Sipos Attila és Ignácz Viktor nem értek el helyezést, Farkas Zoltán a 92 kg-os súlycsoportban ötödik helyen végzett. Ezen a napon a csapatból Szabados Mártonnak (130 kg) sikerült érmet szereznie, egy győztes és vesztes mérkőzés után a bronzéremért birkózhatott.

Balról Farkas Zoltán, Fehér Krisztián edző és az U23-as bajnokságon bronzérmes Szabados Márton
Fotó: Dunaferr SE

A küzdelem során tatabányai ellenfelét az első menetben magabiztosan technikai tussal (8–0) győzte le, és ezzel bronzérmet szerzett. Másnap Kaposváron rendezték meg az év első kadet kötöttfogású minősítő versenyét. Sallai Sándor az első mérkőzésén pontozásos vereséget szenvedett, ezt követően ellenfele is kikapott, így búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs az első mérkőzésén sérülést szenvedett, ezután nem tudta folytatni a versenyt. Szintén ekkor tartották meg az U23-as női országos bajnokságot.

Az eseményen két lány képviselte a Dunaferr SE színeit. Horváth Alexandra két vereséget követően kiesett a versenyből. Potesz Diána 59 kg-ban két győztes és két vesztes mérkőzést követően a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Első mérkőzésén szigetvári ellenfelét győzte le tussal, majd magyarkanizsai riválisát pontozással, aztán kikapott végül egy budapestitől, a bronzéremért dorogi lányt győzött le tussal. A dunaújvárosi klub összességében két magyar bajnoki bronzéremmel kezdte a 2019-es évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában