Lehetőség

2023.10.26. 17:54

Világkupán bizonyíthattak a DKSE fiatal úszói

Gallai Péter

Eszenyi Ábel és Kovács-Seres Hunor

Forrás: DKSE

Péntektől vasárnapig Budapestben rendezték meg a World Aquatics úszó világkupa-sorozat idei utolsó, döntő állomását,  amelyen olimpiai és világbajnokok ugrottak vízbe. 
Ami a magyarokat illeti, közel háromszáz hazai versenyző indulhatott, köztük a DKSE két ifjú tehetsége, a 2005-ös születésű Eszenyi Ábel és a 2006-os Kovács-Seres Hunor. Előbbi klubja színeiben, utóbbi a válogatott tagjaként ugrott medencébe a Duna Arénában.
Kovács-Seres két távon volt érdekelt, 400 gyorson összesítésben a huszadik helyen végzett. Ezen felül 200 pillangón állt még rajtkőre, itt huszonhatodikként zárta a viadalt. Eszenyi Ábel szintén két számban méretthette meg magát, 100 mell a negyvenkettedik pozícióban fejezte be a versenyt, 200 mellen pedig a huszonhatodik hely lett az övé.
Eszenyi Ábel a DKSE úszóinak közösségi oldalára feltöltött viedóban így mesélt élményéről: – Ez volt az első nemzetközi versenyem, ahol nagy világsztárokkal úszhattam. Örülök, hogy itt lehettem, mert sok új dolgot láttam és felmérhettem magam a nagyokhoz képest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában