Remeklés

2023.07.30. 19:15

Szellák Szabina a világ- után Európa-bajnoki címet szerzett

Vasárnap az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon pedig Szellák Szabináért szoríthattunk, aki az újpesti Biben Karinával K-2 500 méteren állt rajthoz a döntőben.

Gallai Péter

Szellák Szabina (balról a harmadik) és Biben Karina aranyérmet ünnepelhetett

Forrás: Canoe Portugal

A páros a legjobb idővel került be a fináléba úgy, hogy az előfutamban két és fél másodpercet vertek a mögöttük végző olaszokra. Azaz nagyon jó előjelekkel várhatták az aranyfutamot, ahol végül tökéletesen felépített pályával lett Európa-bajnok a páros. A rajtot ugyan nem ők kapták el a legjobban, azonban nem sokkal később már az élre álltak, féltvánál egy másodperccel vezettek a spanyol, és kettővel a német hajó előtt.  Az előnyüket végig meg tudták tartani, a célba 1,28 másodperces előnnyel értek be, mögöttük a dobogósok sorrendje nem változott. Szellák Szabina, Horváth Attila tanítványa ezzel tökéletes nemzetközi szerepléssel zárta a szezonját, hiszen július elején a kajak négyessel világbajnoki címet szerzett, most pedig a párossal ért fel a kontinens csúcsára korosztályában ezen a távon. 

Magabiztos versenyzéssel nyertek Forrás: Canoe Purtugal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában