Legjobbak

2023.07.07. 12:19

Szellák Szabina világbajnok lett a négyessel - videóval

Nagyszerű versenyzéssel aranyérmet szerzett pénteken délelőtt a DKSE kajakosával, Szellák Szabinával felálló magyar U23-as négyes ötszáz méteren az olaszországi korosztályos világbajnokságon.

Gallai Péter

Szellák Szabina (jobbra) és társai a dobogó, illetve a világ tetején K-4 500 méteren

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A magyar hajó a szerdai előfutamát a németekkel szemben vívott nagy csatában nyerte meg, és a legjobb idővel jutott egyből a döntőbe, ahol ismét a német egység számított a legnagyobb vetélytársuknak. Azonban most nem bízott semmit a véletlenre a magyar csapat, már az első méterek után magához ragadta a vezetést. A Szellák Szabina, Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra és Csikós Zsóka összeállítású négyes féltávnál az első helyen lapátolt, őket fél másodperc hátránnyal a spanyolok és a németek követték. A táv második felében sem lehetett befogni Szabináékat, ugyan a németek nagyot hajrázva feljöttek mögéjuk, de majd' hét tized előnnyel Szellákék futottak be az első helyen, és ünnepelhettek világbajnoki címet.

Szellák Szabina keze a magasban a célban
Forrás: MKKSZ

A győztem futam videója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában