Kiváló kezdés

2023.07.28. 14:07

Szellák Szabináék legjobb idővel jutottak az Eb döntőbe

Gallai Péter

Biben Karina és Szellák Szabina egy hajót vert a mezőnyre előfutamában

Forrás: MKKSZ

Fotó: Picasa

Három hete az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon hihetetlen teljesítményt nyújtott a magyar válogatott, minden idők legjobb teljesítményével, 25 arannyal, összesen pedig 44 éremmel térhettek haza fiataljaink. A világbajnokok között volt a Dunaújvárosi KSE kajakosa, Szellák Szabina, aki a négyes tagjaként nem talált legyőzőre.

Most Portugáliában az Európa-bajnokságon bizonyíthatnak ismét a fiatalok, azonban a kapitányok kicsit kevertek az összeállításokon és most kevesebb számot is rendznek, mint a vb-n. A válogatási elvek alapján a legtöbb kajak páros és négyes hajóban a válogatókon másodikként szereplő egységek kapnak most lehetőséget.

Így Szellák Szabina az újpesti Biben Karinával a K-2 500 méteres számot viheti, amelyben a csütörtök esti előfutamok során mutatkoztak be. Nem is akárhogy, ugyanis  futamukban több, mint egy hajót vertek a mezőnyre, ezzel egyből a vasárnap délutáni döntőbe jutottak, méghozzá a legjobb idővel, ami után okkal bizakodhatunk egy kiváló szereplésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában