Futsal

2022.11.15. 20:22

Négy vereség után végre siker

Az előző fordulóban a listavezető TFSE-től kapott ki a Dunaújváros Futsal együttese az NB II. nyugati csoportban, hétfőn pedig Szigetszentmiklósra látogattak.

Balogh Tamás

Bán Bercel kezdett a kapuban a hétfői mérkőzésen

Fotó: DF

Tóth Árpád, a csapat edzője az előző mérkőzés után is hű volt önmagához, kendőzetlenül tárta föl az akkor látott problémákat. Nyilvánvalóan azok megoldása vezethet a csapat sikeréhez. 
– Akkor a végén sajnos két olyan gólt kaptunk, amiket nehéz lett volna menteni. Sokkal inkább azt sajnálom, amikor 1–1-nél ziccert vétettünk. A TFSE a listavezető, és megérdemelten az. Ezért igazi erőfölmérő volt a meccs a hétfő előtt. Az eredményeink azt mutatják, sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken eddig nem tettünk bele annyit, amennyi előrelépésünkhöz kell ebben az osztályban. Senki sem teszi föl a kezét, utol fogjuk érni magunkat – mondta a találkozó előtt. 
Bár a helyzetet nem könnyítette, hogy sok sérülés sújtotta a csapatot a közelmúltban. 

– Remélem, hogy abban is előbbre lépünk. Három-négy „fél sérülttel” készültünk legutóbb is, ebben az ügyben mást aligha tehetünk, mint a bizakodást a teljes fölépülésükben. Rossz dolog, ha öt-hat játékos hiányzik egy csapatból, de nem ebben keresem a hibák okát. Többet kell tennünk érte, hogy ez a sorozat megforduljon – tette a szakvezető. 
S így teljesüljön a kívánsága, hétfőn az utolsó előtti helyen álló házigazda ellen sikerült a győzelem. Ezzel négy vereségből álló rossz szériáját szakította meg az együttes. 

Dunajváros futsal– Szigetszentmiklós 1–2 (0–1) 
DF: Bán – Kovács K., Ivacs, Csányi, Perjési. Csere: Cseresnyés (kapus), Szili, Dobrovitz, Varga, Váradi, Paget, Tóth Á. 
Gyorsan megadták a vendégek az alaphangot, hiszen a 3. percben Ivacs talált be a hálóba, majd Kovács a szünet után duplázta a DF fórját. Szerencsére a Szigetszentmiklós részéről csak a szépítésre futotta. 

Eredmények, a bajnokság állása

A 11. forduló további eredményei: Hidegkúti SC–PTE PEAC 3–4, Nagykanizsa–Haladás II. 4–7, TFSE–Tihanyi FC 4–1, UTE –Mad Dogs F. 5–4, Érd–Tolna-Mözs 4–5. Az állás: 1. TFSE 29 pont/11 mérk., 2. UTE 27/11, 3. Mad Dogs 25/11, 4. Haladás II. 24/11, 5. PTE PEAC 21/11, 6. Nagykanizsa 18/11, 7. Tihanyi FC 12/10, 8. Dunaújváros 9/9, 9. Érd 9/11, 10. Hidegkúti SC 6/10, 11. Szigetszentmiklós 4/11, 12.Tolna-Mözs 3/11. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában