A legerősebb keret indul

2022.08.11. 20:01

Slihoczki két számban indul a vb-n

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége elfogadta a hazai rendezésű ifjúsági és U23 gyorsasági világbajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát. A szezon legfontosabb utánpótlásversenyét augusztus 31. és szeptember 4. között rendezik a szegedi Maty-éren.

Gallai Péter

Slihoczki Ádám képviseli majd a DKSE színeit Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Makrai Csaba és Foltán László szövetségi kapitányok a lehető legerősebb keretet állították össze, amelyben többek között ott van az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám, illetve a világbajnok Adolf Balázs is. Továbbá szerepet kap a Dunaújvárosi KSE kenusa, Slihoczki Ádám is, aki két számban méretheti meg magát Szegeden. Az olimpiai C-2 500 méteren Kollár Kristóffal térdelhet majd hajóba, a páros tavaly ötödik lett, most pedig a dobogós helyek megszerzése a cél. 
A C-4 500 méteres egységnek is tagja lesz a dunaújvárosi kenus, annak összetétele megegyezik a most Kanadában véget ért felnőtt-világbajnokságon szerepelt hajóval. Halifaxban negyedik helyen végeztek a fiúk, Slihoczki mellett Kollár Kristóf, Zombori Dominik és Koczkás Dávid alkotta a csapatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában