DTSE

2022.06.24. 22:04

Füzesy Dávid harmadikként zárt a keszthelyi ob-n

Keszthely/Dunaújváros - A múlt hétvégén a Keszthelyen rendezett középtávú triatlon országos bajnokságon Füzesy Dávid, a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület versenyzője kategóriájában a második, az abszolút mezőnyben pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Szabó Szabolcs

Füzesy 4 óra 13 perc és 15 másodperc alatt teljesítette a versenytávot.  A középtávú ob-t Badar Gergő (Veszprémi Egyetemi Sport Club) nyerte, amíg a dobogó második fokára Berekméri Levente (FTC) állhatott fel. 
A DTSE színeiben rajthoz álló Somogyvári Ákos kategóriájában a 16. helyen zárt, amíg a szintén a keszthelyi sprint amatőr kupán Dósa Zoltán kategóriájában a 12. helyen végzett. 
 

A keszthelyi triatlon országos bajnokság legjobbjai – jobb oldalon Füzesy Dávid Fotó: DTSE

Füzesy Dávid így foglalta össze a keszthelyi ob-val kapcsolatos tapasztalatait: 
– Az úszás során sikerült körülbelül egy percnyi előnyt kiharcolni a többiekkel szemben, így egy kényelmes depó, öltözés után megkezdtem a biciklit. Tavalyról elég rossz emlékeim voltak a pályáról, idén viszont minden a terv szerint alakult. Nem túl erős biciklizéssel a negyedik helyen szálltam le, kellő előnnyel a jobb futókkal szemben, ugyanakkor még lőtávolságban a dobogóra. Az első két körben a gyomrom nem igazán találta a helyét, általában elég kritikus pontja szokott lenni ez a középtávú ­versenyeimnek. Valahogy a harmadik körtől, ha nem is százszázalékosan, de helyre jött, és tudtam úgy futni, ahogy azt elterveztem. Az ötödik kör már nem esett annyira jól, de a harmadik hely gondolata nem engedett kiereszteni. Soha rosszabb versenyt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában