Dunaújváros

2021.09.13. 20:03

Újvárosiakért is szoríthattunk a hazai SUP-világbajnokságon

A múlt hét második felében Balatonfüred adott otthont az egyre népszerűbb SUP sportág második hivatalos világbajnokságának, amelyen a nemzeti válogatottak azaz a „profik” mellett amatőrök is több számban indulhattak. A világeseményen ötven ország több mint félezer versenyzője ragadott lapátot a Balatonon. A 16 fős magyar válogatottban ott volt a DKSE színei­ben versenyző Pető Ákos, valamint az amatőrök mezőnyében szép eredményt elért Pető Zsolt.

MTI, Szabó Szabolcs

Magyar sikerrel ért véget a balatonfüredi SUP-világbajnokság. Mint arról a verseny zárása után ifj. Foltán László szakágvezető beszámolt, az egész eseményen Magyarország szerezte a legtöbb pontot, így hazánk érdemelte ki a legeredményesebb nemzetnek járó díjat. A legtöbb érem a csapatversenyek során termett a mieink számára.

Pető Ákos két számban is rajthoz állt – megmutatta kvalitásait
Fotók: DKSE

A csapatversenyek során hat érmet szereztek a magyarok, köztük egy aranyat. A győzelem még a pénteki, első döntős napon a 18 kilométeres férficsapat versenyben jött össze, az ott harmadik Hasulyó Dániel, negyedik Hasulyó Brúnó, valamint huszadik Kövér Márton révén.

A csapatversenyek során hat érmet, köztük egy aranyat szerzett a magyar különítmény

A férficsapat második lett a technikai számban, a női csapat 18 km-en a második, a technikaiban a harmadik helyen végzett, miként bronz­érmesként zárt a technikai számban a junior férfi és női együttes is.

Pető Zsolt és Pető Ákos a balatonfüredi versenypályán

Dunaújvárosi sportemberekért is szoríthattunk a világbajnokságon. Pető Ákos bravúrosan szerepelt az országos bajnokságon, így a magyar válogatott tagjaként állhatott rajthoz 1000 méter technikai és 200 méter sprint számokban. Bár Ákos mindent megpróbált, ezúttal a döntő nem jött össze számára.

Pető Ákos mellett édesapja, a szakosztályelnök is rajthoz állt az amatőröknél

Édesapja, Pető Zsolt, a DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának elnöke pedig az amatőrök mezőnyében versenyzett. A négynapos vb élményeit és eredményeit így foglalta össze közösségi oldalán:

„Hatalmas élmény volt a hétvégi balatonfüredi SUP- világbajnokságon való részvétel. Nehéz szavakban kifejezni, hogy milyen csodálatos ez a nemzetközi sportközösség. Az, hogy induló voltam, ráadásul eljutottam a sprint táv 40-49 korosztály B-döntőjéig, már maga a csoda, hiszen az egész nyár a munkáról szólt, állandóan irodában vagy épp rendezvényen voltunk. Kemény időszak volt. Ez egy felüdülés volt, annak ellenére, hogy a tegnapi utolsó versenyszámom, a 7 kilométer felfújható deszkás futam után (ahol korosztályomban második lettem, minden profit beleszámítva pedig 38. a 109-ből) szinte járni sem tudtam estére az izomláztól. Csodás élmény volt látni a saját fiamat helytállni. Megmutatta kvalitásait, és úgy gondolom, hogy komoly jövő állhat előtte ebben a sportágban, annak ellenére, hogy egy sajnálatos borulás ellenére eredmény szintjén ez most nem mutatkozott meg egyelőre. Feleségemmel, illetve a családdal elhatároztuk, hogy a következő éveket a SUP sportnak szenteljük (a kajak-kenu sporton belül). Így én sem úgy utazom majd el egy világbajnokságra, hogy előtte hetente egyszer tudok vízre szállni a sok munka miatt. Köszönöm szépen a családomnak és a barátaimnak a támogatást, biztatást. Jövőre már az 50+ korosztályban indulok, már alig várom, hogy ott legyünk Lengyelországban!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában