DKKA

2021.03.07. 21:20

Nagy lehetőség ez a fiatal játékosnak

A Dunaújvárosi Kohász KA fiatal játékosa, Németh Nóra bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség Tehetséggondozó Programjába – adta hírül a DKKA honlapja.

Gallai Péter

A szövetség válogatót tartott a programban résztvevő több mint száz tehetséges kézilabdázó számára, és azok a gyerekek, akik jól teljesítettek, meghívást kaptak a szűkített keretbe. Ezt a kihívást teljesítette Németh Nóra is, aki az U13-as és U14-es bajnokságokban szerepel a DKKA színeiben. Ez az elismerés egyben hatalmas lehetőség is egy fiatal kézilabdázó számára.

Németh Nóra bekerült a szűk kiválasztott keretbe Fotó: DKKA

A program lényege, hogy a kiválasztott sportolóknak az MKSZ éves szinten négy alkalommal tart összetartást, ahol a szakmai képzésen felül a sportági előmenetelhez nélkülözhetetlen képességek fejlesztése is fő feladat. A játékosok – jellemzően az iskolai szünetek idején – pár napot töltenek el együtt, és egységes képzési tematika mellett juthatnak olyan plusz információkhoz, amelyek nagyban segíthetik sportági előrelépésüket. A programot teljes mértékben az MKSZ finanszírozza. A komplex szolgáltatási portfólió biztosítja a megfelelő sportági kimenetet a sporttal összefüggő műveltség területen, amelyeknek a hozzáadott értéke növeli a sportágban megjelenő összes faktor minőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában