Ezúttal egyesben mérték össze erejüket

2020.07.01. 20:39

Kiss szerepelt legjobban az ötödik felvonáson

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kedden rendezte meg az edzésverseny-sorozat ötödik állomását Szolnokon, ami azt a célt szolgálja, hogy segítsen megtalálni a legjobb egységeket, amelyek a még hiányzó olimpiai kvóták megszerzéséért jó eséllyel indulhatnak majd csatába az európai pótkvalifikációs viadalokon, amelyek közül az egyik jövő tavasszal Szegeden lesz.

Gallai Péter

20200206 Dunaújváros Dunaújvárosi kajak-kenusok - portré A képen: Kiss Balázs - kenu Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Szolnok

Ezúttal az egyesek versenyeztek mindkét szakágban, s természetesen ott voltak a Dunaferr SE képviselői is, akik már a kemény alapozó időszak vége felé járnak. A korábbiakhoz képest ezúttal egész napos, reggeltől egészen estig tartó volt a program a sok szám miatt, kajak egyesben két, C-1 1000 méteren pedig három futam is indult.

A kenusok között az első körben Bodonyi András volt a leggyorsabb, 3.48.2-es idejével majdnem két másodpercet adott a második helyen befutó, Dunaferr SE-t képviselő Kiss Balázsnak. Azonban az biztató, hogy Balázs sokáig együtt ment Bodonyival, aki csak a hajrában tette magabiztossá sikerét. A harmadik a C-2 1000 méteren egyre magabiztosan versenyző Adolf Balázs lett 3.50.5-tel.

Kiss Balázs második lett az első futamban Fotó: Fehér Gábor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A második futamra sérülés miatt már nem állt oda Kiss Balázs, ugyanis lett egy kisebb húzódása, ami miatt már nem kockáztattak edzőjével, Molnár Gergellyel. A második futamról hiányzott Bodonyi is, mert lekéste a rajtot, távollétükben Adolf Balázs (3.54.4) nyert Zombori Dominik és Bakó Tamás előtt. Itt Hajdu Jonatán hatodikként végzett.

A fiatalok is odaállhattak, akiknek ez kiváló tapasztalatszerzési lehetőség

Az U23-as korosztály számára rendezett futamokon Bucsi Bence, Kovács Máté és Slihoczki Ádám vett részt. Kulcsár Dorina pedig C-1 200 méteren próbálhatta ki magát első ilyen versenyén. Összességében velük is elégedett lehet Molnár Gergely.

A tesztversenysorozat három hét múlva a férfi kajak- és kenupárosok újabb futamaival folytatódik. Utóbbiban ismét érdekeltek lesznek a Dunaferr versenyzői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában