Inspiráció

2024.04.30. 08:22

Lányok napja az egyetemen

A Lányok Napja egy országos, úgynevezett STEM (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére- írják a program hivatalos oldalán.

Molnár Emese

Forrás: DUE

Ezen a napon felső tagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület szervezi immáron tizenharmadik alkalommal. Az idei programsorozat április 25-én volt. A Dunaújvárosi Egyetem rendszeresen csatlakozik a programhoz, és mint azt kiemelte, ezen a napon az egész országban fiatal lányok ezrei szerezhetnek életre szólóinspirációt pályaválasztásukhoz. 

A dunaújvárosi rendezvényt dr. Pázmán Judit, az egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese nyitotta meg, aki bemutatta az intézmény számtalan lehetőségeit. A lányok kipróbálhatták a legmodernebb eszközöket a laborokban, a hegesztőbázisban, a gépműhelyben és a TV-stúdióban is. A nap folyamán inspiráló előadásokon vehettek részt, és találkozhattak olyan végzett női hallgatókkal, akik a tudományban vagy a technológiában kezdték el építeni a karrierjüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában