Kiváló hétvége

2019.03.04. 20:29

A hazai csapatok uralták a megyei 17. fordulót

Bravúros végjátékkal megérdemelten gyűjtött három pontot a Mezőfalva, a Baracs az Enyinget verte.

Horváth László

Két okból is komoly tétje volt a megye I. osztály 2018/2019-es idény 17. fordulójának a mezőfalviak szempontjából. A tavaszi szezon első hazai mérkőzésén nagyon nem volt mindegy, milyen eredménnyel mutatkozik be a csapat. Másodikként pedig az őszi sárbogárdi 5-2-es vereségért akart revansot venni Masinka László gárdája.

Márki Dénes pontosan eltalált szabadrúgását nem védhette a sárbogárdi kapus Fotó: A szerző

Mezőfalva – Sárbogárd 3-0 (0-0)

Mezőfalva: Tóth – Balázs, Szabó E., Egejuru, Sági, Boldizsár, Márki, Szabó, Mekota, Bozoki, Paget. Cserék: Gergely, Szabó Cs., Ráthgéber, Kovács, Boziki M.

Gólszerzők: Kovács Krisztián, Márki Dénes, Egejuru Godslove.

A nyolcvanadik percben Godslove ugrott ki a bal oldalon és passzolt Márki Dénesnek. Dénes tovább küldte a jobb szélen őrizetlenül maradt Kovács Krisztiánnak, aki a kifutó vendégkapus lába között lőtt a sárbogárdi kapuba. 1–0. Két perc múlva szabadrúgáshoz jutott Mezőfalva. Márki Dénes huszonhárom méteres bombagólját nem védhette Matócza a jobb felső sarokból. 2-0. A mérkőzés végeredményét a nyolcvannegyedik percben Godslove állította be: Balázs beadását sarokkal továbbította a jobb alsó sarokba. 3–0. A Mezőfalva gyakorlatilag az utolsó öt percben nyerte meg a meccset.

A találkozó után Masinka László mezőfalvi edzőt kérdeztük:

– Az eredmény talán egy kicsit túlzó is, hiszen ennyivel azért nem voltunk jobbak. Azonban mindenképpen győzelmet érdemelt a csapat. Örülök, hogy a nyolcvan percbe befektetett munka a végére meghozta a megérdemelt győzelmet.

Reméljük, a folytatásban továbbra is hozzuk a számunkra elérhető pontokat – összegzett a mezőfalvi tréner.

A hétvégi forduló további eredményei:

Ercsi Kinizsi – Ikarus-Maroshegy 2-0, Mór – Lajoskomárom 2-0, Kisláng-Telmex – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 0-3, Főnix – Sárosd Kronos Sport 1-2, Martonvásár – Tordas 0-1.

Tizenegyesből szerezte első pontjait Baracs

Szintén jó hétvégét könyvelhetett el a Baracs együttese, mivel a lista végét elfoglaló ­Enying ellen, de az őszi szereplés miatt is nagyon fontos volt a hazai győzelem. Az első fél­időben sok baracsi szögletet és néhány vendégkontrát láthattunk, de gól nem zörgette egyik hálót sem. A második játékrész 48. percében egy kézre pattanó labda miatt tizenegyest ítélt Baracs javára Pekkert Bálint játékvezető. A büntetőt Bartók S. Barnabás értékesítette. A baracsiak egygólos győzelme nagyon értékes három pontot jelentett. A lefújást követően így foglalta össze a látottakat Idei Szabolcs hazai edző: Az első félidőben kicsit átadtuk a területet és hagytuk az ellenfelet támadni. Figyelni kellett a bedobásaikra és a pontrúgásaikra. A forduló után szélről beadott labdánk pattant fel a vendégek védőjének kezére, így vitatkozni sem lehetett a büntetőn. Örömünkre Barnabás fontos gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában