Dunaferr – Liberty

2021.01.07. 13:33

Továbbra is két részletben tudja fizetni a béreket a Vasmű

Várkonyi Zsolt

A dolgozók e hónapban is késve kapják bérüket Fotó: DH-archív

Fotó: archív

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyettese arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a munkáltató legkésőbb 2021. január 8-áig hiánytalanul, teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, az azt meghaladó rész kifizetése legkésőbb 2021. január 29-éig fog megtörténni.

Január 8-ig 200 ezer forintot, január 29-ig a fennmaradó összeget utalják

Nem először, hanem már folyamatában negyedszer fordul ez elő. Okkal merül fel a kérdés, hogyan lehet ez? Nos a menedzsment nem tesz mást, mint kihasználja a törvényi szabályozás adta lehetőségeket. Legalábbis ez derül ki az ITM mintegy másfél hónappal ezelőtt a portfolio.hu-nak adott válaszából. E szerint: „A munkaügyi hatóság a vonatkozó törvényi rendelkezés szerint a munkabért nem, vagy nem időben fizető munkáltató részére minden esetben lehetőséget biztosít arra, hogy az eljárás során az elmaradt bért egy kitűzött határidőn belül megfizesse, ezzel mentesülhet a munkaügyi bírság megfizetése alól. A hatóság így tudja segíteni azt, hogy a munkáltató a munkavállalók jogszerűen járó munkabérének kifizetésére, és ne egy esetleges bírságösszegre fordítsa anyagi erőforrásait.”

A dolgozók e hónapban is késve kapják bérüket
Fotó: archív

Nem kívánjuk részletezni a munkavállalóknak írt Tankhilevich-levél teljes tartalmát, mert azt alább olvashatják. Mindenesetre az excégvezető most sem saját teljesítményében, hanem másokban és a körülményekben keresi és találja meg a vállalat nehéz helyzetének okát.

Abban azért biztosak lehetünk, hogy a gyárkapun belüli munkabéke fenntarthatósága sem a menedzsmenten múlik, hiszen a dolgozók tudják pontosan, hogy ha „erőn felül” tiltakoznak a kialakult helyzettel kapcsolatban, akkor együtt mehetnek a levesbe a cég jelenlegi vezetőivel. Ők pedig csak ez utóbbit szeretnék, amelynek már több ízben is hangot adtak.

[mw-dossier-offerer dossier_id="262939" number_of_articles=3]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!