Kispályás foci

2024.03.21. 18:34

A Carissa Virág ünnepi győzelme

A Carissa Virág csapatának győzelmével zárult a XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa, amit a nemzeti ünnepen rendeztek meg a rácalmási sportcsarnokban.

Gallai Péter

A Carissa Virág együttese veretlenül végzett az első helyen

Fotó: Fotó: DLSZ/Ihász Martin

A kupára a 45 év feletti sportolókat várták, akik a játék mellett megemlékeztek három olyan játékosról is, akik meghatározó tagjai voltak a dunaújvárosi és a környékbeli sportéletnek. Így megszakítva a körmérkőzések sorát, az aulában gyűltek össze a csapatok, hozzátartozók, hogy felidézzék, Fróna György, id. Miklós István és Szepessy László alakját, személyiségét, ami egyperces gyászszünettel zárult. 

A dobogós helyekért aztán nagy volt a harc, végül a Carissa Virág csapata négy győzelemmel és egy döntetlennel gyűjtötte be az aranyérmet, a Barátok és a Füredi Panzió Senior legénységét megelőzve. 

Fotó: Fotó: DLSZ/Ihász Martin

Arany Tamás, aki 1994-től 2009-ig NB I.-es játékvezető volt, az egyik különdíj tulajdonosaként így nyilatkozott a DLSZ honlapjának: – Az egykori Fejér megyei országos játékvezetői keret együttesével játszottunk. Jó volt ismét együtt az egykori sporttársakkal találkozni, játszani, anekdotázni. Köszönjük a lehetőséget a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, Petrás Gábor és Tóth Imre barátainknak, akik évtizedek óta remek munkát végeznek, most is szuper tornát hoztak össze. Megtisztelő, hogy díjátadóként számítottak rám, és még nagyobb meglepetés ért, amikor a közelmúltban elhunyt kiváló labdarúgóról, majd edzőről elnevezett Szepessy László-díjat nekem ítélték oda. Jóleső érzés, hogy még nem felejtettek el, meghatottan vettem át az elismerést. 

Deák Károly, Arany Tamás és Szepessy Róbert
Fotó: Fotó: DLSZ/Ihász Martin

 

A végeredmény: 1. Carissa Virág 13 pont, 2. Barátok 10 pont, 3. Füredi Panzió Senior 7 pont, 4. re-Feri 7 pont, 5. Kulchelsea 5. 6. Hercegfalva 0. 

Különdíjasok

Legjobb játékos: Mahmoud Hassanein (Barátok).

Legjobb kapus: Kolmankó Sándor (Kulchelsea). 

Gólkirály: Juhász János (Barátok). 

Szepessy László Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség + díj: Arany Tamás (Re-Feri). 

Miklós István-díj: Miklós István (Carissa Virág). 

Kohász díj: Deák Károly (Hercegfalva). 

 

A különdíjas Deák Károly és Horváth Attila
Fotó: Fotó: DLSZ/Ihász Martin


Fróna György-díj: Izsák István (Füredi Panzió Senior). 
Carissa Sportegyesület díj: Kirch­ner Ferenc (Carissa Virág). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában