Véget ért a DAB erdélyi kirándulása

2024.02.25. 21:28

Mérkőzésről mérkőzésre fejlődni

Ahogy várható volt, a címvédő Gyergyói HK biztosan szerezte meg a három pontot a DAB ellen a jégkorongozók Erste Ligájában ma este. A gyergyószentmiklósiak 6-1-re győztek.

Agárdy Csaba

Fotó: Gyergyói HK

A dunaújvárosiak szombaton a Csíkszereda vendégei voltak, akkor 8-1-re nyertek a székelyek, ma este pedig a gyergyói alakulat bizonyult jobbnak a DAB-nál. Ez azt is jelenti, hogy az Acélbikák a bajnoki alapszakasz végére átalakított és megfiatalított együttesének csak két gólra tellett a hétvégi erdélyi kiránduláson.

A Bikák közül hiányzott a sérült Nemes Benjamin, ráadásul Joonas Oskari Savolainen sem állt a szakvezetés rendelkezésére, így a fiatal orosz légiós, Bogdan Zorin került be az első sorba Somogyi Balázs és Szalma Zsolt mellé.

Ami örömteli lehetett a DAB híveinek, hogy a dunaújvárosi születésű, még a tizennyolcadik életévét sem betöltő Kuminka Zsombor passzából szépített csapatuk a 16. percben, a fiatal csatárnak ez volt az első pontja az Erste Ligában. A gólszerző a litván Ilja Michalevic volt.

Gyergyói HK – DAB 6-1 (4-1, 1-0, 1-0)

DAB: Kovács (Valenta) – Léránt, Ahonen, Zorin, Szalma, Somogyi – Bánki, Varga, Károly, Strenk, Janech – Belicenka, Sziszak, Zaharevics, Pinczés, Atamancsuk – Marosi, Léhi, Vaculik, Michalevic 1, Kuminka (1). Vezetőedző: Niko Eronen.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói Hoki Klub: - Kilencvenöt százalékban úgy hokiztunk, ahogy kell, próbáltuk függetleníteni magunkat az eredménytől, hogy olyan dolgokat is erőltessünk, ami egy éles meccsen is sikerre tud vinni minket. Több mint nyolcvan helyzetünk volt, nagyon nagy szám, és ehhez képest a hat gól valóban kevés, de egy ilyen első harmad után, talán nem lehet reális elvárás, hogy totális fókuszban legyen egy csapat.

Revák Zoltán, a DAB másodedzője: - A jelenlegi helyzetünkben nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, a gyengébb kezdés után rendet tudtunk tenni a fejekben, és két harmadon keresztül méltó ellenfelei voltunk a Gyergyónak. Számunkra most az a lényeg, hogy a fiataljainknak minél több lehetőséget adjunk, és mérkőzésről mérkőzésre fejlesszük őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában