Erste Liga

2024.02.05. 12:34

Átalakított, megfiatalított csapattal (képgalériával)

Önfeláldozó játékkal, Kovács remek védéseivel ötven percig tartotta magát a DAB a címvédő Gyergyói HK ellen. A hajrában azonban kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Magyar Kupa döntője után nyolc játékos távozott a dunaújvárosiaktól, így egy teljesen átalakított, alaposan megfiatalított csapat korcsolyázott jégre az alapszakasz utolsó fordulójában.

DAB – Gyergyói HK 2-7 (1-2, 1-1, 0-4)

DAB: Kovács – Léránt 1, Ahonen, Savolainen (1), Szalma (2), Somogyi 1 (1) – Léhi, Varga, Nemes, Zorin, Kuminka – Belicenka, Sziszak, Szabó, Károly, Vaculik – Marosi, Strenk, Pinczés, Janech. Vezetőedző: Niko Eronen.

Gyergyói HK: Rinne – Kozma, Haaranen (1), Tamminen, Vincze P. (2), Bodó 1 (1) – Fejes 2 (1), Dalhuisen, Orban (3), Sylvestre 1 (3), Sárpátki 2 (1) – Mesikammen, Györfy, Sándor-Székely, Császár 1, Szigeti (2) – Vincze G., Csiszer, Silló. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Niko Eronen: – Az első húsz percben nagy nyomás alatt voltunk, minden sor új volt, gyakorlatilag egy új csapat volt a pályán. A második volt a legjobb harmadunk ma, kicsit megnyugodtunk, több időt tudtunk tölteni a támadó harmadban, úgy tűnt, a srácok élvezik is a játékot, de a Gyergyó a harmadik felvonásban még rálépett a gázpedálra. Az ötvenedik perc után azt történt tulajdonképpen, hogy elfelejtettünk dolgozni, túl könnyen adtuk a gólokat és ezzel véget is ért számunkra a meccs. Abban a helyzetben, amiben most vagyunk, elfogadhatatlan, ha nem dolgozunk. Négy sorral játszottunk, szóval az a minimum, amit mindenkinek csinálnia kell a meccsen és minden nap, hogy kidolgozzák a belüket minden cserében, minden percben, s minden centiméterért.

Szilassy Zoltán: – Az hordozta a veszélyt magában, hogy agyondomináltuk a meccset és ilyenkor az a rizikó, hogy elrontasz valamit a támadó harmadban, és abból megugranak, és azért van elég jó hokis a DAB-ban most is ahhoz, hogy ezeket az ellentámadásokat, szólókat eredményesen fejezzék be. A DAB kapusát ki kell emelnem, mert ha nem véd így, akkor ez a meccs hamarabb eldőlt volna. Amiért jöttünk, azt megtettük, hétpontos túrán vagyunk túl, sérülésekből jöttünk vissza, ingadozó volt a formánk, de jó túrának értékelem a mostanit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában