Kupa

2024.01.11. 07:30

Önbizalomnövelő siker a folytatásra

Remek, 4-1-es sikerrel jutott tovább a Magyar Kupa következő körébe a Dunaújváros Futsal csapata, miután búcsúztatta az NB I-es Aramist. A főszereplők értékeltek.

Balogh Tamás

Volt oka az örömre a csapatnak

Fotó: Balogh Tamás

Ez egy sima meccs volt? – kérdeztük elsőként Tóth Árpádot, a Dunaújváros edzőjét.

– Dehogyis! Olyan nem létezik. Az első félidőben, nem voltunk fegyelmezetlenek, de mégis belementünk egy rohanásba. Ez az ellenfélnek több területet eredményezett, Hasonló helyzeteink voltek, azért teljesen reális a félidei döntetlen, nem volt szabad nekik területet adni, hanem inkább kivárásra játszottunk.

Tóth Árpád 
Fotó: Balogh Tamás

A legutóbb a védekezés megerősítését tervezte. Ez sikerült?

– Részben, mert el kell ismerni, hogy mindig vannak hibák. Egy gólt kapni az egy jó dolog, de azért, főleg az első félidőben volt az ellenfélnek azon kívül is lehetősége. A másodikban már rendben voltunk.

Mit ér ez a továbbjutás?

– Minden győztes mérkőzés nagyon fontos. Azt mondtam a fiúknak, hogy fontos az, ha győzelemmel és nem vereséggel mész neki a következő bajnokinak, ami számunkra pénteken következik. Nő az önbizalom, javítunk a hibáinkon, bár ez a meccs inkább jó játékot hozott.

Horváth Szabolcs az Aramis SE pályaedzője volt a legrangosabb futsal játékos ezen a mérkőzésen. Ezt is hallottuk tőle.

– Kicsit felemás érzéseim vannak, a végeredmény csalóka, mert szerintem egy ki-ki meccset veszítettünk el. Sajnos a második félidőben elég sok rossz döntést hoztunk. Talán a fáradtságtól, vagy mentálisan még nem voltunk eléggé érettek ahhoz, hogy egy ilyen felnőtt kupa meccset megvívjunk. Összességében az első félidővel elégedett vagyok, a másodikra viszont már nagyon elfáradtunk.

Horváth Szabolcs
Fotó: Balogh Tamás

Nagyon fiatal gárdával álltak ki.

– Szándékosan választottuk ezt az utat. Nyilván nem azért mert lenéztük volna a Dunaújváros csapatát, hanem úgy gondoltuk az edzővel, nekik adunk lehetőséget, hogy felnőttek között kupameccsen mérettessenek meg, ahol rajtuk van a felelősség. Szerintem kell ilyen, hiszen egyre több fiatalt szeretnénk beépíteni az NB I-es csapatunkba, és ez egy olyan lehetőség volt, amit mi megragadtunk! Vannak olyan dolgok, amikkel elégedett vagyok. A második félidőben viszont nagyon sok olyan, főleg a koncentrációbeli problémákból akadó hiba volt. Mellette olyanok is, amiket már ezerszer megbeszéltünk, de még sem jól sikerült a megoldásuk. 

Hatalmas munkát végzett és hozzá egy nagyon fontos gólt is lőtt a Dunaújváros csapatában Vincze Dezső.

– Hála Istennek újból sikerült betalálni, mert jó pár fordulóban ez nem jött össze. Az első tíz percben nem nagyon találtuk a módszert arra, hogy jöjjünk följebb a támadásokban. Aztán az edzőnk mondott rá egy taktikát, ami úgy látszik, hogy ült, mert utána sokkal többször tudták rám följátszani a labdát. Így aztán a második tíz percben már jó néhány jó kapura lövést is jegyezhettünk.

Vincze Dezső
Fotó: Balogh Tamás

Legyőzték az Aramist!

– Őszintén szólva, őket legyőzni bárkinek jó eredménynek számít. Hogy egy fiatal kerettel érkeztek? Igen, de ezek a tehetséges játékosok heti négy-öt alkalommal az első kerettel együtt edzenek, ami azért önmagáért beszél. Kijött az is, még rutintalanok, ezért a párharcokba még nem úgy mentek bele, mint a nagyobbal bírók, ami nekünk sem volt mindegy. Akárhogy is, ez egy nagy múltú egyesület, ezért külön örülhetünk a sikerünknek.

Egy körrel beljebb a kupában...

– Bárki lehet a következő ellenfél, de jó érzés az újabb lehetőség. Tudom, hogy kabalából sem szabad ilyenekről álmodozni, de egy-két hasonló siker nagyon jót tenne a hírünknek. Szerencsére így is sok néző jár ki a rácalmási meccseinkre, úgy pedig még többen lennének, ami nagyon jó érzés és további motiváció a csapatunknak. Kinézve a lelátóra örömmel látom, hogy egy sor vidéki településről érkeznek a nézőink.

Nehéz dolog megfelelni nekik?

– Van egy szint, amit a játékos magában dönt el, hogy azt hoznia kell. Amikor egy ilyen kép fogadja, akkor automatikusan rátesz egy lapáttal, hogy megmutassa nekik, jobb vagyok, mint gondolnátok! A mérkőzés szereplői a nézők is. Nélkülük nincs meg az a hangulat, ami egy jó meccshez szükséges. Az ellenfelünket is elkísérte legalább harminc-negyven néző. Mindenkinek így volt ez jó. Hálásak vagyunk érte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában