Erste Liga

2023.11.05. 22:09

Nagyon fontos győzelem - képgalériával

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 3-2 (0-0,  1-0, 2-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Korbuly, Babic, Szabó, Váczi.

DAB: Tóth _ Léránt (1), Maarnela, Ödman, Sillanpaa, Somogyi _ Ahonen, Svars, Pinczés (1), Nemes, Dostalek  1 _ Sysak 1 (1), Blomberg, Szalma 1, Koskinen, Elomaa (1) – Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

DEAC: Hetényi – Ushnev, Ivessuo, Yeliseyenka, Smirnov, Vasilev (1) – Mingazov, Krollis 1, Buchkin (1), Novothny, Mihalik A. – Dobmayer, Bukor 1, Koblar, Rétfalvi, Molnár – Sándor, Jakabfy, Hári, Mihalik G., Mazzag. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.

Niko Eronen: – Az első harmadot kontroll alatt tartottuk, s így tettünk a másodikban is, de összességében jól távol tartottak minket az igazán nagy lehetőségektől, de szerencsére megtaláltuk a vezető gólt egy kontra végén. A harmadik egálos játékot hozott, de nagyon nagy energiákat mozgósítva harcoltunk, kiadtunk magunkból mindent, ezért is érzem úgy, hogy talán jobban megérdemeltük ezt a győzelmet. Sokszor megtapasztaltuk, hogy vezettünk a harmadik harmad előtt és onnan fordított az ellenfél, de nagyon boldog voltam azzal, amit ma láttam, hogy megtaláltuk a visszautat a meccsbe egy keményebb időszak után. Ahogy láttam a meccs után a srácokat, kiadtak magukból mindent ma, s bár könnyű most azt mondani, hogy megérdemelt győzelem volt, jön a válogatott szünet, s várjuk vissza a sérült és beteg játékosainkat.

Vaszjunyin Artyom: – Az első harmadban igazából csak a védekezésünk működött, végig magunk előtt tartottuk őket, nem volt olyan nagy probléma, a támadójátékunk viszont nagyon gyenge volt. Nem találtuk magunkat, nem koriztunk eleget, nem járattuk a korongot, s bár a másodiktól egy kicsit felébredtünk, de nem voltunk elégedettek. Fejben nagyon sok pozíciónál is hibát követtünk el, túl sok teret adtunk az ellenfélnek. A harmadikban úgy tűnt összeszedtük magunkat, fontos pillanatokban fontos gólokat lőttünk, visszajöttünk a meccsbe, úgy tűnt, hogy kontrolláltuk is, de mindig jön egy-két olyan hiba, ami eldönthet egy meccset. Nem tudtunk okosan, a csapatért játszani, a végén az Újváros talán jobban is akarta ezt a győzelmet. Erőnk sem volt már nagyon egyenlíteni, mert megnyomtuk a harmadik harmad elejét, s bár a helyzeteink megvoltak, két lőtt góllal nagyon nehéz meccset nyerni. Jól fog jönni számunkra a válogatott szünet, amit nem feltétlenül pihenéssel, hanem inkább még több melóval fogunk tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában