Birkózás

2023.11.01. 08:30

Dobogók, pontszerzések a diákolimpiai döntőben

A diákolimpiai országos döntőkben szerepeltek az elmúlt hétvégén azok a versenyzők, akik korábban a területi versenyeken biztosították be szereplésüket a fináléban. Köztük nagy létszámban voltak a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GyBDSE, Enying VSE) sportolói.

Gallai Péter

A Püspökladányban szerepelt DKSE csapat

Forrás: DKSE

Elsőként Hajdúszoboszlón mérték össze tudásukat az U15-ös korosztály versenyzői, ezen a megmérettetésen három sportolója volt érdekelt az egyesületnek, akik közül sajnos nem sikerült pontszerző helyen végeznie senkinek.

Szombaton rendezték meg Püspökladányban a diák II-es szabadfogású döntőt, ezen összesen 153 versenyző vett részt, közülük tizenketten képviselték a DKSE színeit, hárman pedig a Gurics György BDSE-t.

Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint sérülések és betegségek is hátráltatták a felkészülésüket. - Ennek ellenére a versenyzők teljesítményére nem lehet panasz, mindenki becsülettel küzdött a szőnyegen. Az előforduló hibák sajnos megbosszulták magukat, ezeket a következő edzéseken javítjuk majd - jegyezte meg a szakember.
Ezen a megmérettetésen két dobogós eredmény született a DKSE csapatában, +69 kilóban Kéri Dániel szerzett bronzérmet, míg 58 kg-ban Szloboda Lóránt a második helyen végzett.

Pontszerző helyen zártak a következő versenyzők. 29 kg-os súlycsoport: 10. Bányai Levente. 35 kg-os súlycsoport 10. Boromisza Norbert. 46 kg-os súlycsoport: 7. Farkas Noel. 50 kg-os súlycsoport: 7. Hegedűs Alex. 54 kg-os súlycsoport: 8. Kopasz Sámuel. Akik nem végeztek pontszerző helyen: 29 kg Pintér Olivér, Twardon Áron. 46 kg Szentesi Noel, Czeiner Péter. 58 kg Rádonyi Ádám.

A Gurics György BDSE csapatából az 58 kg-os súlycsoportban Fekete Csanád a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg 50 kg-ban Novák Sándor, 32 kg-ban Várnagy Ákos kiesett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában