Mindent beleadtak

2023.09.20. 15:23

Európa-bajnokságon szerepeltek a Dragon Steel sárkányhajósai

A XIX. EDBF klub legénység Európa-bajnokságot szeptember közepén rendezték meg Olaszországban, ahol a magyar legénységek jól szerepeltek a sokszor nem ideális, nehezített körülmények ellenére.

Gróf András

A szenior A verenyzők csoportképe

Forrás: Dragon Steel SE

Az ötnapos ravennai viadal rendhagyóan a 2000 méteres versennyel kezdődött, majd a 200 és legvégül az 500 méteres távokkal folytatódott. Hazánk tizenegy arany, tizenhárom ezüst és nyolc bronzérmet szerzett, így a nemzetek közötti versenyben a 2. helyezést szerezte meg. A versenyre 47 nagyhajós és 75 kishajós egyesület nevezett, összesen 803 futamot rendeztek meg az öt nap alatt 2800 fő, 80 klub és 18 ország részvételével. Magyarországot 330 versenyző képviselte, a Dragon Steel SE ebből 24 klubtagot delegált. 

Forrás: Dragon Steel SE

A dunaújvárosi klub elnöke, Tóth Edit a következőképpen értékelte az eseményt.

– Egyesületünk a „király” kategóriában (premier open) 20-as hajóban és szenior „A” vegyes 10-es hajóban indult minden távon. Az idei nyáron a szervezésnél, a csapat kiállításnál és sok egyéb nehézséggel kellet megküzdenünk, ennek ellenére sikerült kiutaznunk és ott a legjobb tudásunk szerint versenyeznünk. A premier open 20-as legénységünk nem volt a szokásos korosztályból és csupa férfiakból kiállítva, ugyanis általában a premier open hajók a legerősebb életerős fiatokból állnak. Nálunk viszont 14-75 éves versenyzők voltak, plusz lányok és nők is szép számmal. Ennek ellenére szép időket futottunk, a versenycsapatok tisztelettel jelezték részvételünket, amit a futam után a sárkányhajó oldalát ütögetve jeleztek felénk. 2000 és 500 méteren 9. helyen végeztünk, míg 200 méteren a nagydöntőbe verekedtük magunkat, ahol a 8. helyen futott be a hajónk. A szenior „A” vegyes kishajós legénységünk is remekül helyt állt, minden távon a középmezőnyben végzett. 2000 méteren a szabálytalanságok miatt, ahol többször is hátráltattak bennünket a 9. helyezést értük el. Utána viszont a sorozatos megmérettetés után két kisdöntő győzelmet vívtunk ki a 200 és 500 méteren is. Ugyan érmet most nem tudtunk szerezni, azonban szépen küzdöttünk, mindent beleadtunk és az adott helyzetünkhöz képest, a legjobb eredményeket értük el. Megérte kiutazni, élvezet volt versenyezni, a fiatal sportolóinkat is beavatni. Elégedett vagyok az eredményekkel, főként a két kisdöntő győzelemmel.

Európa-bajnokságon résztvevők névsora: Biró László, Biró Vivien, Dr. Katona Zoltán, Gál-Berey Tünde, Gálné Tóth Andrea, Guld Lívia, Hallas János, Horváth Attila, Illés Zsolt, Kállay Kristóf, Kótai Ferenc, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Putráné Prak Ágnes, Simonidesz Zoltán, Szabó András, Telekes Ábel, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Wizner Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában