Sárkányok

2023.09.25. 18:28

A Dragon Steel versenyzői egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyar bajnokságon

A ravennai klublegénység Európa-bajnokságot követően a napokban már újra kemény feladat várt a Dragon Steel SE versenyzőire, hiszen a magyar sárkányhajó bajnokságon vettek részt Fadd-Domboriban.

Gróf András

Az U24-es hajó 200 méteren bronzérmes lett, ezzel kivívta a jövő évi nemzetközi versenyeken való indulás jogát a 15 éves átlagkorosztályú egység

Forrás: Dragon Steel SE

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, ezúttal is a Tolna vármegyei településen rendezték meg a viadalt, amelyen 200, 500 és 2000 méteres és a jubileumi - 25 éves a Magyar Sárkányhajó Szövetség - 100 méteres versenytávon mérettették meg magukat a rajthoz álló egyesületek. A legrangosabb hazai versenyre a dunaújvárosi klub négy versenyszámban, negyven versenyzővel nevezett, és minden futamban érmes helyezést szerzett. 

Forrás: Dragon Steel SE

A részletekről az egyesület elnöke, Tóth Edit mesélt. - A legelső sikerünk a senior open 200 m-en elért bajnoki bronzérem volt. Az U24-es hajónk 200 méteren szintén bronzérmes lett, azonban itt ki kell emelnünk, hogy ez a csapat a jövő évi nemzetközi versenyeken való indulásunk jogát vívta ki a 10-21 éves korú tagjainkkal, a 15 éves átlagkorosztályával. Szívszorító volt látni őket versenyezni, annál is inkább, mert három korábbi U18-as világbajnok segítette, a többéves nyári sárkányhajó táborból hozzánk csatlakozó korábbi és teljesen újonc fiatalokat. Szombat délután a premier open csapatunk 2000 méteren ezüstérmet szerzett. Vasárnap további sikereket zsebeltünk be, a premier open csapatunk 500 méteres távon kemény küzdelmekben bronzérmet vívott ki. Összességében elmondható, hogy a nehézségeink ellenére négy bajnoki éremmel gazdagodunk. A legbüszkébbek az U24-es hajónkra vagyunk, hogy az idén sikerült őket nagyhajóban a (20 fős) bajnokságon kiállítani és ott egységes csapatként harcolni látni őket. A hangsúly mostantól a jövő évi hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülésen van.

A dunaújvárosi versenyzők névsora: Biró Abigél, Biró László, Biró Vivien, Biró Zalán, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Guld Lívia, Hallas János, Horváth Attila, Horváth Lujza, Illés Zsolt, Inger Zita, Kállay Kristóf, Dr. Katona Zoltán, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Mihályi Máté, Orsós-Tóth Alíz, Ősz Zita, Pahocsa Kristóf, Putráné Prak Ágnes, Simon Péter, Simon Tamás, Simonidesz Zoltán, Szabó András, Telekes Ábel, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Udvari Martin, Udvari Nóra, Varga Béla, Wágner Petra,, Wizner Dávid, Wizner Luca.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában