Óriási mezőny

2023.08.10. 15:29

DKSE és rácalmási korosztályos bajnoki cím Szegedről

Egyaránt egy-egy bajnoki címmel zárta szereplését a DKSE és a Rácalmás kajak-kenu szakosztálya a serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságon.

Gallai Péter

A rácalmási Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc aranyérmes lett C-2 U15-16 1000 méteren

Forrás: Szalmás Péter/MKKSZ

A vasárnap zárult négynapos szegedi utánpótlás-viadalon nyolcvan klub indított sportolót, és 121 számban hirdettek bajnokot. Amíg egyeseknek ez volt a szezon utolsó megmérettetése, azonban az U15, U16 és U17 korosztály számára különös jelentőséggel bírt, hiszen a Maty-éren elért eredmények alapján alakul ki a poznani Olimpiai Reménységek Versenyére utazó keret. 

A magyar bajnokság során négy szám Kolonics György Emlékfutam volt egyben. Ifjúsági férfi C-1 500 méteren, ifjúsági férfi C-2 500 méteren, serdülő U16 férfi C-1 500 méteren, valamint serdülő U15-U16 500 méteren az első helyezettek az érmeken túl a győzelemmel járó vándorserleget is a magasba emelhették. 

A DKSE csapata húsz versenyzővel indult, s végül tíz dobogós hellyel zárta a szereplését. 

Aranyérmet szerzett az U23-as mezőnyben K-2 500 méteren Szellák Szabina a szegedi Biben Karinával, így az Európa-bajnokság után itthon sem találtak legyőzőre. Mögöttük a világbajnok páros végzett. Szellák ezer egyesben a dobogó második fokára állhatott fel, kétszáz méteren pedig egy bronzérmet gyűjtött be. 

Szellák Szabina (balra) mindhárom medálból szerzett egyet az U23-as korosztályban
Forrás: Szalmás Péter / MKKSZ

A C-4 férfi ifi 1000 méteren ezüstérmes hajóban Tóth Bence és Varga Gábor képviselte a DKSE-t, a Kovács Katalin Akadémiát erősítő Bereczki Dániel és Véber Áron társaságában. 
Egyaránt harmadik lett C-1 férfi serdülő U15 1000, és 500 méteren Dohárszki Ábel. 

Dohárszki Ábel (b3) két harmadik helyet szerzett
Forrás: Szalmás Péter / MKKSZ

Szabó Bernadett serdülő K-1 2000 méteren lett harmadik. Csapathajók révén is újabb három bronz jutott a dunaújvárosiaknak. Furtai Viktória és Mészáros Fanni az ifi K-4 5000 méteren harmadik helyezett hajóban volt tag. Kovács Boglárka, Szilasi Tímea, Mohács Karolina, Dolezsál Zsófia a serdülő kajak négyesek 1000-es távján, a Wágner Luca, Mohács Karolina, Szilasi Tímea, Kovács Boglárka összetételű egység a serdülő kajak négyesek 500 méteres döntőjében végzett harmadikként.

Fotó: Szalmás Péter / MKKSZ                           

 Remek szerepléssel zárult a rácalmásiak versenye, ugyanis Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc kettőse U15-16 C-2 1000 méteren magyar bajnok lett, így a klub közösségi oldalának tájékoztatása szerint ebben a számban indulhatnak az Olimpiai Reménységek Versenyén. 

A rácalmásiak párosa, Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc (felső sorban középen) egy bajnoki címet és egy ezüstérmet szerzett
Forrás: Szalmás Péter / MKKSZ

Ezt megfejelve 500 méteren ezüstérmesek lettek, így ezen a távon is szerepelhetnek az ORV-n. A szakosztálynak jutott még egy dobogós helyezés Poszpischil Lőrinc révén: C-1 U16 500 méteren bronzérmes lett. 

A versenyen 49 egyesület szerzett érmet, az összesített rangsorban a DKSE a huszonkettedik, a Rácalmás huszonharmadik lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában