Felkészülés

2023.08.22. 18:10

A Ladányi és Revák vezette válogatott rangos jégkorong tornán szerepelt

A rangos Super Challenge-en vett részt a junior jégkorong-válogatott a napokban Svédországban. A csapatot a dunaújvárosi jégkorong legendája, Ladányi Balázs és a Dunaújvárosi Acélbikák jelenlegi sportigazgatója, Revák Zoltán irányította.

Agárdy Csaba

Az Acélbikák sportigazgatója, Revák Zoltán a korosztályos válogatottnál is dolgozik

Fotó: Laczkó Izabella

A keretnek egy dunaújvárosi tagja volt, Horváth Alex révén, aki jelenleg Csehországban légióskodik.
A magyar válogatott a negyedik helyen végzett. Eredmények: Magyarország–Dánia 3–5, Magyarország–Valerenga (norvég) 7–3, Magyarország–Brooks Bandits (kanadai) 1–4, Magyarország– Franciaország 2–4 (elődöntő), Magyarország–Färjestad (svéd) 2–4 – bronzmérkőzés.
Revák Zoltán így összegezte a látottakat: – A dánok ellen annak ellenére, hogy nem játszottunk jól, győznünk kellett volna, sokkal  több helyzetünk, lövésünk volt. Utána a norvégokat, amely erősebb együttes volt, mint a dán, simán megvertük. A kanadaiak kimagaslottak a mezőnyből, ki is kaptunk tőlük, de talán az biztató lehet, hogy mi játszottuk velük a legszorosabb meccset. A torna lényege azonban az volt, hogy hat nap alatt öt mérkőzést játszottunk, vagyis hasonló volt a menetrend, mint lesz a decemberi világbajnokságon. Az eredményeket tekintve arról sem szabad elfeledkezni, hogy a játékosok az augusztusi kőkemény edzőtáborokból érkeztek a válogatotthoz. Napi két jeges és egy száraz edzés volt a programjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában