DKKA

2023.07.28. 18:49

Fordulatos mérkőzés végén Kohász-siker

Bajnoki felkészülése második hetének zárásaként pénteken zárt kapuk mögött játszotta első edzőmérkőzését itthon a DKKA együttese a Dunaszerdahely ellen, és nyert 25–24-re.

Gallai Péter

Az egyik új játékos, a lengyel átlövő, Malgorzata Trawczynska ereszti el lövését Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Kohász ellenfele történelmi sikerrel zárta előző szezonját, ugyanis Debre Viktor csapata a cseh-szlovák közös Mol Extraliga mellett a szlovák bajnokságot is megnyerte. A Dunaújvárosba érkező keretben ott volt Bakos Kármen kapus is, aki a DKKA utánpótlásától igazolt a felvidéki csapatba. Rapatyi Tamás együtteséből közel egy sornyi játékos távozott és kilenc érkezett, így idő kell, mire összecsiszolódik a keret. 

A DKKA az Oguntoye – Agócs, Trawczynska, Moreno, Nick, Bouti, Sallai összeállításban kezdett. A cserepadon pedig Wéninger és Bartók kapus mellett Szalai, Horváth A., Paróczy, Kövecses, Kurpják-Molnár, Borgyos, Lakatos, Csáki és Gajdos foglalt helyet. 

Jól kezdte a meccset a Kohász, gyorsan ellépett 4–1-re a lengyel légiós góljainak is köszönhetően. A félidő derekára egyenlített a Dunaszerdahely, miután feljavult helyzetkihasználása, a Kohászé meg kevésbé volt hatékony. Menet közben Rapatyi mester forgatta a csapatát, sorra jöttek a padról a játékosok, a szünetre 13–12-es előnnyel a vendégek mehettek. 

A második félidőben is szorosan alakult a találkozó, a felek igyekeztek egymás hibáival élni. A 40. percben 18–17 volt az állás, aztán több kimaradt lehetőség után a DAC 21–19-re fordított, de nem kellett sok, hogy megint egál legyen Nick révén, 21–21. Bartók hiába védett szépet, Sallai fölé pattintotta a ziccert, kicsit szétszakadt a pálya, a nagy rohanásban Bartók újabb bravúrt mutatott be, Moreno lökete meg a kapufán csattant. Aztán Bakos védte Nick és Horváth kísérletét, de Bartók sem akart lemaradni mögötte. Aztán a DAC ellépett két góllal a hajrában, de Krupják-Molnár és Csáki gólja után megint egyenlő lett az utolsó percre. Bartók újabb helyzetet védett, Csáki meg ismét betalált, amivel az újvárosiak 25–24-re megnyerték a felkészülési találkozót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában