Póló

2023.07.23. 18:53

A spanyol armadát kell megállítani a vb-álmokért.

A világelithez képest jóval könnyebb csoportból lépett tovább elsőként a fukuokai világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott, amely két napon át készülhetett a mai, spanyolok elleni negyeddöntőre. Az Európa-bajnok hispánok ellen védekezésben és támadásban is topformára lesz szükség.

Szabó Szabolcs

Bíró Attila válogatottja összességében hozta az elvárt kötelezőt a csoport találkozókon. A vártnál talán kicsit döcögősebb játékkal, de  sikerrel vették a nyitómeccset a szívósan küzdő kanadaiak ellen (11–10) női pólósaink, majd Japán (26–21) és Új-Zéland (23–5) ellen is húsz lőtt gól fölött teljesítettek. Igaz, a házigazdák elleni mérkőzésen mutatott védő játékkal sem a játékosok, sem a szakvezetés nem volt – érthetően – elégedett.

A csoportdiadal két bónusznapot ért, így átugorva a nyolccaddöntőket a hollandok és bombaerős amerikaiak ellen is kétkapus edzéssel készült nemzeti csapatunk a spanyolok ellen. Az Eb-győztes ibériaiak, a papírformának megfelelően 16–9-re verték a legjobb nyolc közé jutásért Franciaországot.
A Magyarország – Spanyolország mérkőzés magyar idő szerint hétfőn 12.30-kor kezdődik.

A további párosítások: Egyesült Államok – Olaszország (8.00),  Hollandia –Kanada (9.30), Görögország-Ausztrália (11.00). 

Egészséges izgatottsággal

„Optimista vagyok, jól néz ki a csapat. Nyugodtak vagyunk, de van bennünk egy egészséges izgatottság – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki kiemelte: „Leginkább arra lesz szükség, hogy a spanyolok lövőit sikeresen blokkolják, amennyiben ez nem valósul meg, akkor kell egy olyan kapusteljesítmény, amire azért korábban volt már precedens.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában