Finálé

2023.06.21. 19:39

Hajdu Jonatánék döntőben az Európa Játékokon

A III. Európa Játékok első kajak-kenus versenynapját szerdán rendezték meg, ami a sportág Európa-bajnoksága. A kenu kettesek ötszáz méteres mezőnyében mutatkozott be a DKSE betegségből visszatérő sportolója, Hajdu Jonatán, illetve az újpesti Fekete Ádám, akik az elő- és középfutam után bejutottak a csütörtöki fináléba.

Gallai Péter

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán ott lesz a C-2 500 méter döntőjében

Forrás: MKKSZ

A délelőtti előfutamnak úgy vágott neki a páros, hogy a kiírás szerint az első három között kellett beérkezniük ahhoz, hogy egyből a döntőbe kvalifikálják magukat. Jól kezdett a magyar hajó, az élbolyban, a második helyen haladtak, aztán a spanyolok robbantottak, és az olaszok is Hajduék elé kerültek. Az utolsó, egyből döntős helyért a litvánokkal voltak nagy csatában a fiúk, az utolsó métereken teljesen együtt haladtak, végül a riválisnak jobban sikerült berúgnia a hajót, így tizenöt századdal előzték meg Jonatánékat. Ezzel eldőlt, hogy a párosra délután még várt egy középdöntős menet. 

A héten ez egy első futam volt, előző héten az otthoni válogatón azt éreztem, hogy jó edzettségi szinten vagyok. Szerintem jól eljöttünk, jó volt az összhang, ha párat tudunk menni előtte, lehet kicsit jobban be tudjuk osztani a pályát – értékelt a betegségből visszatérő Hajdu Jonatán a magyar szövetség honlapjának.

- Igazából én azt érzékeltem, hogy ami bennünk volt, azt teljesen jól ki tudtuk hozni magunkból. A végén volt egy kis diszharmónia, ami, ha tudunk párat párosozni előtte, lehet nem jött volna ki. A hátrányunkra semmiképp nem fog az válni, hogy délután megyünk még egy pályát - nyilatkozta Fekete Ádám.
A délutáni középdöntőben aztán nem bízott semmit a véletlenre a duó, ugyan az első rajtot visszalőtték, de a másodiktól kezdve nagyon jól jöttek a fiúk, végig a mezőny élén haladva nagy, és magabiztos előnnyel győztek. 
Hajdu Jonatán csütörtökön délelőtt másik számában, a C-1 200 méter előfutamában lesz érdekelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában